bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,507.02 1.04%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,283.81 5.06%
bnb
BNB (BNB) $ 604.08 2.53%
solana
Solana (SOL) $ 141.54 4.04%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518122 0.87%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468792 3.49%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148858 3.02%

Nijerya, kötü ekonominin faturasını Binance’e kesiyor

Nijerya, kötü ekonominin faturasını Binance'e kesti

Son aylarda yüksek enflasyonla boğuşan Nijerya’nın merkez bankası kötü ekonomik durumdan Binance borsasını sorumlu tuttu. Nijerya Merkez Bankası (CBN) başkanı Olayemi Cardoso, Salı günü basına verdiği demeçte kripto platformlarını yakından incelediklerini belirtti.

Cardoso, ülkede faaliyet gösteren kripto borsalarının kara para aklama ve şüpheli transferlerde büyük rol oynadığını iddia etti:

“Binance söz konusu olduğunda sadece son bir senede ülkedeki kimliği belirsiz kaynak ve kullanıcıların 26 milyar dolarlık işlem yaptı.”

Nijerya MB Başkanı, ekonomik denetleme organları ve kolluk kuvvetlerinin Binance ve diğer borsaları soruşturmaya devam ettiğini belirtti.

Binance yöneticileri ablukada

Yerel basına yansıyan haberlere göre Nijerya’da ikamet eden Binance yöneticileri bir dizi yaptırımla karşı karşıya. İddialara göre kolluk kuvvetleri, iki borsa yöneticisinin pasaportlarına geçtiğimiz gün el koydu. Söz konusu isimlerin ABD ve Birleşik Krallık vatandaşı olduğu belirtildi.

2022’de merkez bankası dijital para birimi (CBDC) ihraç eden Nijerya’da hükümet son dönemde kripto sektörünün üzerine gitmeyi tercih ediyor. Ülkede en son 21 Şubat’ta bazı borsalara internet erişimine engel geldi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala