bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,344.78 0.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,032.77 1.03%
bnb
BNB (BNB) $ 578.55 0.60%
solana
Solana (SOL) $ 168.82 3.38%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520812 0.48%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.489992 7.47%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152782 1.31%

Binance kurucusu CZ’nin ABD’ye ödeyeceği kefaret belli oldu

Binance CEOsu CZ Ruslari Borsalarda Engellemek Etik Dişi

Geçtiğimiz saatlerde görevinden istifa eden Binance CEO’su Changpeng Zhao hakkındaki bireysel cezalardan kurtulmak için ABD’ye milyonlarca dolar kefaret ödeyecek.

Amerikan mahkemelerinin paylaştığı resmi belgelere göre Binance kurucusu serbest kalma koşuluyla 175 milyon dolarlık tahvil ödemesi yapacak. Seattle Federal Mahkemesi, Zhao’nun serbest kalma kararı için 27 Kasım tarihli duruşmaya gelmesi gerektiğini belirtti. Anlaşma şartlarına göre Binance kurucusu ödediği miktarla birlikte sürecin ardından ikamet edeceği yeri ABD’li makamlara bildirmek zorunda.

Dev borsanın kurucusu ve eski yöneticisi Zhao, ülkede devam eden yargılama sürecinde Banka Gizlilik Yasası’nın ihlal ettiği gerekçesiyle bir buçuk yıllık hapis cezasına maruz kalmıştı. Binance’in eski patronunun mahkemenin ardından son yıllarda ikamet ettiği Dubai’ye geri dönmesi bekleniyor.

Dünyanın en büyük kripto borsası ünvanını taşıyan Binance geçtiğimiz saatlerde ABD ile 4,3 milyar dolarlık bir anlaşma imzaladı. Haberin hemen ardından Changpeng Zhao ise görevinden istifa ettiğini duyurdu. CZ, istifa mesajında hatalar yaptığını ve sorumluluk almak istediğini belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala