bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,462.40 4.39%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,915.21 2.75%
bnb
BNB (BNB) $ 547.73 3.88%
solana
Solana (SOL) $ 129.35 2.94%
xrp
XRP (XRP) $ 0.511444 1.82%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.444272 0.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.124878 5.59%

Binance eski CEO’su CZ’ye ‘ABD’den çıkmama’ cezası

cz istifa

Mahkeme, işlem hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para borsası Binance‘in kurucusu ve eski CEO’su Changpeng Zhao‘nun (CZ) cezası verilmeden Birleşik Arap Emirlikleri’ne dönemeyeceğine karar verdi.

Geçtiğimiz ay Banka Gizlilik Yasasını ihlal etmekten suçlu bulunan Zhao’nun yargı süreci Şubat 2024’te başlayacak. 175 milyon dolarlık şahsi kefalet senedi ile serbest bırakılan eski CEO, emaneten bir miktar nakit yatırdı ve kefillerin teminat olarak yaklaşık 5 milyon dolar değerinde varlık göstermesini sağladı.

Zhao’nun kefaleti başlangıçta kendisinin, çocuklarının ve eşinin yaşadığı BAE’ye dönmesine izin verirken, savcılar bunun bir kaçış riski olduğunu ve ABD’den ayrılmasına izin verilmemesi gerektiğini savundu. Washington Batı Bölgesi Bölge Hakimi Richard Jones, Adalet Bakanlığı ile aynı fikirde olunca ABD’den çıkmamasına karar verildi.

Hakim, karar metninde şu ifadeleri kullandı:

“Sanık, çoğu durumda hükümetin talebinin reddedilmesine neden olacak gerekçeleri dile getirdi. Hükümet talebinin ise kritik bir özelliği, sanığın servetinin boyutu ve BAE ile bir iade anlaşmasının olmamasıdır. Buna ek olarak, sanığın ailesi BAE’de ikamet ediyor ve ABD ile başka bir bağı olduğuna dair herhangi bir gösterge yok. Sanık daha az bir ceza talep edeceğini belirtse de, hükümet 18 aya kadar hapis cezası isteyebileceğini belirtmiştir. Sonuç olarak sanık önemsiz bir cezayla karşı karşıya değildir.”

Binance kurucusu hapis yatar mı?

Bu hafta başında suç duyurusunu kabul eden yargıç, Zhao’nun 18 aya kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabileceğini ancak 10 ay kadar az bir süre hapiste kalabileceğini belirtti.

Zhao, küresel kripto borsasının kara para aklamayı önleme ve para aktarma kurallarını ihlal etme suçunu kabul etmesinin ardından geçen ay Binance’ten istifa etmişti. Binance, kendi savunma anlaşmasının bir parçası olarak 4,3 milyar dolar para cezası ödemeyi kabul etmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala