bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,853.91 1.41%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,099.85 4.95%
bnb
BNB (BNB) $ 580.05 1.19%
solana
Solana (SOL) $ 172.78 5.22%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522961 1.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.481845 3.25%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154979 2.54%

Binance eski CEO’su 2023’te servetini katladı

Binance us 3

Bitcoin’in (BTC) yüzde 160’tan fazla toparlandığı yılın sonuna doğru Binance eski CEO’su Changpeng Zhao (CZ), Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre 2023’te 25 milyar dolar tahmini net değer artışıyla kripto girişimcilerinin başında yer aldı.

Baş harfleri CZ olan Zhao’nun servetindeki artış, Binance’in ABD yetkililerine ödemeyi kabul ettiği 4,3 milyar dolarlık cezanın beş katından daha fazla. CZ’nin şu anda 37 milyar doların üzerinde olduğu tahmin edilen serveti, kurduğu dünyanın en büyük kripto borsası Binance’teki kontrol hissesinden geliyor. Binance bu yıl bir miktar pazar payı kaybetmiş olsa da borsa, kripto piyasalarındaki toparlanmaya eşlik eden işlem hacimlerindeki artıştan faydalandı. Zhao’nun ayrıca bir miktar Bitcoin ve Binance’in kendi koini olan BNB’si var, ancak bu varlıklar Milyarderler Endeksi’nde yer almıyor.

Hapis cezasıyla karşı karşıya

Şubat 2024’te cezasına çarptırılmadan önce ABD dışına seyahat etmesi engellenen Zhao, Banka Gizlilik Yasasını ihlal ettiği gerekçesiyle 18 aya kadar hapis cezasıyla karşı karşıya. CZ, Kasım ayında ABD yetkilileriyle yapılan 4,3 milyar dolarlık anlaşmanın parçası olarak bir ağır suçu kabul etti.

CZ’nin avukatları, ceza duruşmasından önce onun Dubai’ye seyahat etmesine izin vermesi için hakime dilekçe verdi ancak mahkeme bu talebi reddetti. Eski Binance CEO’su muhtemelen Şubat ayına kadar 175 milyon dolarlık bir tahvil karşılığında ülke içinde seyahat etme özgürlüğüne sahip olacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala