bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,060.97 0.92%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.35 0.91%
bnb
BNB (BNB) $ 576.90 0.64%
solana
Solana (SOL) $ 173.80 3.50%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521399 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.479507 0.28%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152819 0.17%

Binance Connect, 16 Ağustos tarihinde kapanıyor

binance connect 16 agustos kapaniyor

Dijital finans dünyası sürekli bir değişim ve adaptasyon süreci içinde. Bu süreçte, kripto para borsası devi Binance’in popüler platformlarından Binance Connect’in yaklaşan kapanışı büyük yankı uyandırdı.

Binance Connect Neden Kapanıyor?

Binance‘in regüle edilmiş kripto ticareti kolunu temsil eden Binance Connect, 16 Ağustos’ta faaliyetine son veriyor. Bu bilgi, 15 Ağustos’ta Cointelegraph ile yapılan bir mülakatta Binance yetkilisinden alındı.

Merkeziyetsiz BNB Chain borsası Biswap, Binance’in kart ödemelerini destekleyen servisinin kapatılmasının ardından Binance Connect’i durdurma kararı aldığını duyurdu. Binance temsilcisinden alınan açıklamada şöyle denildi:

Binance olarak, zamanla önceliklerimizi ve kaynak dağılımımızı gözden geçiriyoruz. Son yıllarda, sadece bir kripto borsası olmaktan öte, çeşitli iş alanlarına yayılan küresel bir Blockchain oyuncusu haline geldik. Pazarın ve kullanıcılarımızın sürekli değişen taleplerine ayak uydurabilmek adına yaklaşımımızı yeniden şekillendiriyoruz.

Binance Connect, 2022’nin Mart ayında Bifinity adıyla başladı. Bu platform, kripto firmalarını geleneksel finans dünyasıyla birleştiren bir fiat-kripto ödeme mekanizması olarak görev yapıyordu. Başlangıçta, birçok kripto para biriminin yanında, Visa ve Mastercard gibi geleneksel ödeme yöntemlerini de destekliyordu. Ancak, Birleşik Krallık Finansal Davranış Kurumu (FCA), Bifinity’nin Eqonex adlı NASDAQ’ta listelenen kripto şirketine yaptığı yatırım hakkında endişelerini dile getirdi.

FCA’ya göre, bu yatırım, Bifinity’nin ana firması olan ve İngiltere’de regüle edilmeyen Binance Group’un Eqonex’te belirli bir sahiplik yapısına sahip olabileceği anlamına geliyordu. Buna ek olarak, Binance Connect, firmanın Trust cüzdanı için fiat’tan kripto para birimine dönüşüm sağlayıcısı olarak da kullanılıyordu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala