bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,172.93 0.04%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,055.50 0.31%
bnb
BNB (BNB) $ 586.88 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 151.81 0.99%
xrp
XRP (XRP) $ 0.536561 1.85%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.448487 2.69%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153913 2.57%

Binance CEO’su CZ’den istifa açıklaması: Yeni CEO belli oldu

Binance Chief Executive Officer Zhao Changpeng Interview

Binance CEO’su Changpeng Zhao, borsa yönetiminden istifa ettiğini doğruladı. X (eski adıyla Twitter) hesabı üzerinden açıklamada bulunan CZ, “Hatalar yaptım ve sorumluluk almalıyım. Bu karar, topluluğumuz, Binance ve benim için en iyisi.” ifadelerini kullandı.

Binance CEO’su CZ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada borsadan istifa ettiğini belirtti. Bu kararın tüm piyasa için en doğrusu olacağını vurgulayan CZ, şu ifadeleri kaydetti:

“Bugün Binance’in CEO’luğundan istifa ettim. Kuşkusuz duygusal olarak vazgeçmek kolay olmadı. Ama bunun yapılacak doğru şey olduğunu biliyorum. Hatalar yaptım ve sorumluluk almalıyım. Bu, topluluğumuz, Binance ve benim için en iyisi. Binance artık bir bebek değil. Yürümesine ve koşmasına izin vermemin zamanı geldi. Binance’in sahip olduğu derin altyapıyla büyümeye ve başarılı olmaya devam edeceğini biliyorum. Bunu duyurmaktan mutluluk duyuyorum.

Eski Bölgesel Piyasalar Küresel Başkanımız olan Richard Teng, bugün Binance’in yeni CEO’su seçildi. Richard son derece nitelikli bir liderdir ve otuz yılı aşkın finansal hizmetler ve düzenleme deneyimiyle şirketin bir sonraki büyüme döneminde yönünü belirleyecektir. Binance’in bir sonraki güvenlik, şeffaflık, uyumluluk ve büyüme aşamamıza ulaşmasını sağlayacak. Binance’e katılmadan önce Richard, Abu Dhabi Global Market’te (ADGM) Finansal Hizmetler Düzenleme Otoritesi’nin CEO’suydu; Singapur Borsası (SGX) Baş Düzenleyici Görevlisi; ve Singapur Para Otoritesi’nde Kurumsal Finans Direktörü. Richard ve tüm ekiple birlikte, en iyi günlerin Binance
ve kripto endüstrisi öndeydi.

Şirketimizin tarihsel bilgisine sahip bir hissedar ve eski CEO olarak, ABD kurum kararlarımızda belirtilen çerçeveye uygun olarak, gerektiğinde danışmanlık yapmak üzere ekibe hazır olacağım. Benim için sırada ne var? Önce biraz ara vereceğim. Son 6,5 yıldır tek bir gün bile gerçek (telefon kapalı) mola yaşamadım.

Bundan sonra şu anki düşüncem muhtemelen pasif yatırım yapacağım, blockchain/Web3/DeFi, yapay zeka ve biyoteknoloji alanlarındaki girişimlerde azınlık tokenı/hissedar olacağım. Sonunda DeFi’ye ayıracak daha fazla zamanım olacağı için mutluyum. Kendimi yeniden bir startup’ı yöneten bir CEO olarak göremiyorum.

Tek seferlik (şanslı) bir girişimci olmaktan memnunum. Dinleyici olması durumunda, az sayıda yeni girişimciye özel olarak koç/mentor olmaya açık olabilirim. Hiçbir şey olmasa bile en azından onlara ne yapmamaları gerektiğini söyleyebilirim. Bu bağlamda, ABD kurumlarıyla olan kararlarımızda bunların; Binance’in herhangi bir kullanıcı fonunu kötüye kullandığını iddia etmediklerini ve Binance’in herhangi bir piyasa manipülasyonuna karıştığını iddia etmediklerini belirtmekten gurur duyuyorum. Fonlar SAFU’dur! Bununla birlikte, yeni liderliğin dizginleri eline almasını sabırsızlıkla bekliyorum. Lütfen Richard’ı hak ettiği terfiden dolayı tebrik ederken bana katılın. İleri!”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Beyza Nur Kızıldemir

Beyza Nur Kızıldemir 6 Temmuz 1997 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise yıllarını Bursa’da geçirdi. Şu an İstanbul’da yaşıyor. Çocukluğundan bu yana tiyatro, müzik, sinema ve edebiyata ilgi duydu, zaman zaman bu branşlarda eğitimler aldı. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olan Beyza, aynı zamanda Gazetecilik bölümü ile de çift anadal yaptı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala