bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,608.51 2.38%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,004.32 2.24%
bnb
BNB (BNB) $ 544.09 0.14%
solana
Solana (SOL) $ 130.92 5.10%
xrp
XRP (XRP) $ 0.489667 1.04%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.445465 2.22%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144792 7.63%

Binance Bicasso Nedir?

Bicasso nedir

Bu yazımızda Binance’in en son girişimlerinden Binance Bicasso’ya yakından bakacağız.

Binance kısa süre önce, kelimeleri ve görselleri NFT’ye dönüştüren yeni platformu Bicasso’yu kullanıma sundu. Bicasso, yapay zeka destekli bir NFT platformu ve kullanıcıların BNB Smart Chain üzerinde yapay zeka destekli NFT’ler oluşturmasına olanak sağlıyor.

OpenAI’ın ChatGPT ürünüyle birlikte tüm dünyada yapay zeka trendi başladı. Elbette yapay zeka trendi kripto para sektöründe de yankı buldu. Bu durumun en son örneklerinden biri de Bicasso platformu. Bicasso, yapay zeka teknolojisinden yararlanarak metinleri NFT’ye dönüştürebiliyor. Örneğin Bicasso’ya aşağıdaki komutu girebilirsiniz:

“Changpeng Zhao wearing a blue hat and 1970s sunglasses.” (Changpeng Zhao mavi bir şapka ve 1970’lerin gözlüklerini takıyor.)

Bicasso sizin için görüntüyü hızlı bir şekilde oluşturacaktır. Bicasso platformu şu an için henüz geliştirme sürecinde olduğundan biz bu denemeyi gerçekleştiremiyoruz. Ancak Binance kurucusu Changpeng Zhao daha önce Bicasso platformunda üretilen birkaç yapay zeka destekli NFT’yi takipçileriyle paylaşmıştı. İşte sonuçlar şu şekilde:

bicasso nedir

Picasso kullanıcılardan aldığı komutları diğer yapay zeka destekli görsel oluşturma platformları Midjourney ve Stable Diffusion gibi yüksek kaliteli bir şekilde oluşturuyor. Ancak Midjourney ve Stable Diffusion’ın aksine Bicasso platformu kullanıcılarının bu görselleri NFT olarak basmasına olanak sağlıyor.

Ancak hepsi bu kadarla da sınırlı değil. Bicasso’ya metin komutları girmek yerine doğrudan bir görsel ekleyerek yeni vey yapay zeka destekli görseller oluşturmak da mümkün.

Bicasso, blockchain ve yapay zeka teknolojilerini bir araya getiren önde gelen platformlardan biri olmaya aday. Binance’in ve Changpeng Zhao’nun şimdiye kadar elde ettiği başarı göz önünde bulundurulduğunda böyle bir çıkarımda bulunabiliyoruz. Bicasso platformunun BNB Smart Chain’in hızını ve güvenliğini de arkasına aldığını belirtelim.

Yapay Zeka Destekli Görsel Oluşturma Platformları

Şu anda MidJourney, Stable Diffusion ve DALL-E: DALL-E en popüler yapay zeka destekli görsel oluşturma platformları arasında başı çeken platformlar arasında.

MidJourney, VQGAN+CLIP adı verilen bir teknik sayesinde sanatsal ve karmaşık illüstrasyonlar oluşturuyor. StableDiffusion ise difüzyon modellerini kullanarak karmaşık sanatsal illüstrasyonlar yaratıyor. Öte yandan DALL-E: DALL-E platformu ise herhangi bir metin komutundan sadece dakikalar içerisinde gerçekçi görüntüler oluşturuyor.

Şu anda blockchain ve yapay zeka, dünyayı kasıp kavuran iki yıkıcı teknoloji. Bu nedenle de yapay zeka destekli NFT’lerin sanatın geleceği olup olmadığı konusunda birçok tartışma var.

Peki sizce yapay zeka destekli NFT’ler sanatın geleceği olabilir mi?

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala