bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,968.41 3.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,103.54 1.53%
bnb
BNB (BNB) $ 561.11 2.37%
solana
Solana (SOL) $ 145.12 6.55%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500915 0.76%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467052 3.10%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153086 2.37%

Binance, 3Commas API Sızıntısı Konusunda Uyardı

Binance 3Commas API Sizintisi Konusunda Uyardi

Kripto para dünyasında son dönemde artan popülarite, bir takım sorunları de beraberinde getiriyor. Bu sorunların başında ise şüphesiz hack saldırıları ve dolandırıcıklar geliyor. Kullanıcıların bilinçsizliğinden faydalanan dolandırıcılar ve projelerin açıklarını hedef alan Hacker’lar, önemli bir tehdit oluşturuyor. Son olarak Binance CEO’su Changpeng Zhao ise ticaret botu platformu 3Commas‘tan geniş çaplı API anahtarı sızıntıları olduğundan nerdeyse emin olduklarını açıkladı.

Binance, 3Commas API Sızıntısı Konusunda Uyardı

Binance’in CEO’su CZ, 3Commas API Sızıntısı Konusunda Uyardı

Geçmişte hem Binance hem de FTX (iflas etmeden önce) kullanıcıları 3Commas kaynaklı bir takım sorunlar yaşamıştı. Yakın zamanda tekrardan gündeme gelen 3Commas API sorunu, bu kez de Binance’in CEO’su Changpeng Zhao tarafından dile getirildi:

“3Commas’a (herhangi bir borsadan) bir API anahtarı koyduysanız, lütfen hemen devre dışı bırakın” 

Binance CEO’su Changpeng Zhao, Çarşamba günü sosyal medyada Ekim ayında yaşanan bir olayla ilgili yeni spekülasyonların ortaya çıkmasının ardından ticaret botu platformu 3Commas’tan geniş çaplı API anahtarı sızıntıları olduğuna neredeyse emin olduklarını açıkladı.

Geçtiğimiz ekim ayında ise 3Commas ve artık çökmüş olan FTX kripto borsası tarafından yürütülen bir soruşturma, API anahtarlarının DMG ticaret çiftleri için yetkisiz alım satımlar yapmak için kullanıldığını ortaya çıkarmıştı. Ek olarak 3Commas ekibi, 20 Ekim’de platforma bağlı FTX API anahtarlarının yetkisiz işlemler gerçekleştirmek için kullanıldığı olay hakkında uyarıldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala