bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,132.92 2.00%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,124.45 0.73%
bnb
BNB (BNB) $ 595.01 2.74%
solana
Solana (SOL) $ 136.57 5.07%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519736 1.64%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460167 2.91%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146747 2.84%

Bilişim Devi IBM ve Patent Pazar Yeri IPwe, Patentleri NFT’ye Dönüştürmeyi Planlıyor

bilisim devi ibm ve patent pazar yeri ipwe patentleri nftye donusturmeyi planliyor

IBM, blokzinciri teknolojisinin kurumsal amaçlara yönelik uygulamalarını sürdürüyor. Bilişim teknolojisi devi, NFT’leri patent pazarına taşımak için patent pazar yeri IPwe ile birlikte çalışacak.

20 Nisan’da paylaşılan bir basın bülteninde, IBM’nin patentleri NFT biçiminde tokenize etmek ve alım satım ve transferini kolaylaştıran bir pazara sunmak için patent pazar sağlayıcısı IPWe ile birlikte çalışacağı duyuruldu.

Patentler NFT Olarak Blokzinciri Üzerinde Yaşayacak

IBM’in vizyonu, halihazırda var olan karmaşık bürokratik süreçlere ihtiyaç duyulmadan hızlı ve güvenli bir şekilde patent sahipliği aktarımını mümkün kılacak bir araca ulaşmak.

Bu şekilde, bu tür bir pazar içindeki sürtüşmeler ortadan kalkıyor. Ancak, bu projenin küresel olarak devreye alınabilmesi için IBM’in aşması gereken birçok yasal engel bulunuyor.

IPwe CEO’su Erich Spangenberg’e göre, bir patentin sahipliğine özgü hakların tokenize edilmesi özellikle küçük aktörler için pazarda bir devrime yol açabilir:

“Patentleri temsil etmek için NFT’lerin kullanılması, IP ile etkileşim için tamamen yeni yollar yaratmaya yardımcı olacaktır. Bunun yalnızca önemli fikri mülkiyete sahip büyük işletmelere değil, aynı zamanda küçük ve orta ölçekli işletmelere ve hatta bireysel fikri mülkiyet sahiplerine yeni fırsatlar getirmesi bekleniyor.”

Bu Spangenberg’in patentler konusundaki ilk adımı değil. IPwe’nin CEO’su, sektörde bir “patent trolü”, yani patent yasasını istismar eden büyük miktarlarda dava ve işlemlerden kazanç sağlayan bir kişi olarak biliniyor. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala