bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,559.10 4.02%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,252.50 2.78%
bnb
BNB (BNB) $ 578.35 2.02%
solana
Solana (SOL) $ 181.61 5.92%
xrp
XRP (XRP) $ 0.590595 4.70%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.414459 4.70%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.130271 4.15%

Bernstein, spot Ethereum ETF onayını ele aldı

SEC kripto onay etf ether

Bernstein analistleri, ABD’li düzenleyici kurum Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Ethereum ETF’leri onaylama sebebinin siyasi olmadığını aktardı. Analistler, düzenleyicinin stratejik bir onay verdiğini belirtti.

Bernstein analistleri Gautam Chhugani ve Mahika Sapra, SEC’nin spot ETH ETF borsa yatırım fonlarını onaylama kararının siyasi baskıdan kaynaklanan bir son dakika kararı olmadığını savundu. Analistlere göre SEC, yasal bir mücadeleden kaçınmak için ETF’leri onayladı.

SEC ethereum ether

Bernstein, SEC’nin Ethereum ETF kararını irdeledi

Araştırma ve aracılık firması Bernstein, son zamanlarda gündemi meşgul eden bir teoriyi çürüttü.

Daha önce, ABD’li düzenleyici kurum SEC’nin spot Ethereum ETF’leri onaylamasının siyasi bir hamle olduğu iddia edilmişti. İddialara göre, seçimlere hazırlanan başkan adayı Donald Trump’ın kriptoya sıcak yaklaşımı mevcut hükümeti etkiledi. Kasım ayında yapılacak ABD seçimleri öncesinde kararsız seçmeni kazanmak isteyen Demokratlar, spot Ethereum ETF’lerin onaylanmasına yeşil ışık yaktı.

Bu iddialara karşıt bir görüş bildiren Bernstein analistlerine göre, ABD düzenleyicisi tamamen yasal bir mücadeleden kaçındı. Bilindiği üzere SEC, Ripple ile yürüttüğü dava sürecinde güç kaybetti. Ayrıca Consensys, SEC’nin Ether’e yaklaşımıyla ilgili dava açtı. Baskıları nedeniyle SEC, kripto sektöründe “kötü bir aktör” haline geldi.

Analistlere göre, SEC, spot Ether ETF’leri konusunda köşeye sıkıştığını anladı ve onay vermek zorunda kaldı.

Gautam Chhugani ve Mahika Sapra, “Muhtemelen SEC daha pragmatik bir yaklaşım benimsedi ve yasal bir savaştan kaçındı. Ne olursa olsun, sektör için harika bir sonuç” yorumunda bulundular.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala