bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 71,185.07 6.24%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,668.36 18.00%
bnb
BNB (BNB) $ 603.49 4.44%
solana
Solana (SOL) $ 182.68 2.54%
xrp
XRP (XRP) $ 0.538224 4.87%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.499302 5.89%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.163393 7.69%

Benqi (QI) Token Nedir?

benqi qi token nedir

Benqi (QI) token projesi Avalanche (AVAX) ağı üzerinde inşa edilmiş bir likidite protokolüdür. Merkezsiz finans (DeFi) alanında yer alan uygulamalara yönelik faaliyet veren Benqi kullanıcılara likidite imkanı sağlıyor. Bu platformdan faydalananlar kredi çekme ya da borç verme imkanına erişiyor. Farklı teknolojilerden faydalanarak kullanıcıların farklı ihtiyaçlarına karşılık vermek isteyen bu platform kullanıcılarına stake etme hizmeti de verecek. Okumuş olduğunuz içerik boyunca Benqi (QI) token platformundan ve bu platformun kripto para ekosistemine kazandırdıklarından bahsedeceğiz. Ayrıca ekosistemde kullanılan kripto para QI token’ler hakkında da birtakım ilgi çekici verileri yine bu yazıda paylaşacağız.

Benqi (QI) token, yüksek hızlı Avalanche (AVAX) akıllı sözleşme ağı üzerine kurulmuş, merkezi olmayan bir likidite piyasası protokolüdür. Protokol, kullanıcıların dijital varlıklarını kullanarak borç vermelerine, borç almalarına veya faiz kazanmalarına olanak tanır. Ekip, merkezi olmayan ağının yüksek ölçeklenebilirliği, düşük ücretleri ve popüler eklenti cüzdanlarıyla uyumluluğu nedeniyle Avalanche’ı seçti. BENQI’nin hedeflerinden biri, Ethereum (ETH), Polkadot (DOT) ve Binance Smart Chain’i (BSC) Avalanche alt ağları aracılığıyla birbirine bağlayan bir çapraz zincir merkezi haline gelmektir. QI token, Benqi ekosisteminde çeşitli amaçlar doğrultusunda kullanılan kripto paralardır. QI token sahipleri ağın yönetimine katılabiliyor. Bu da Benqi ekosistemini kendi kendisini yönetebilen bir platform haline dönüştürüyor. Yazının takip eden kısımlarında QI token’lerin diğer kullanım alanları hakkında detaylı açıklamalara yer vereceğiz.

QI token

Benqi (QI) Token Ne Zaman Çıktı?

Benqi (QI) token projesi 2021 yılında 6 milyon dolarlık destekle kuruldu. Stratejik yatırımcıları arasında Ascensive Assets, Dragonfly Capital, Mechanism Capital, Arrington XRP Capital, Spartan Group, TRGC, Woodstock Fund, Ava Labs, Morningstar Ventures, GBV Capital, Skynet Trading Ltd, Rarestone Capital, Genblock Capital, Moon Inc gibi çok sayıda isim yer alıyor. Benqi (QI) token platformunun geliştirilmesini Rome Blockchain Labs Inc. adlı bir kuruluş gerçekleştirdi. Bu kuruluş merkezsiz finans (DeFi) konusunda uzmanlaşmış bir merkez ve yazılım geliştirme firması olarak biliniyor.. JD Gagnon, Rome Blockchain Labs’ın kurucu ortaklarından ve CEO’larından biridir. Diğer iki kurucu ortak ise Hannu Kuusi ve Alexander Shul.

JD Gagnon, Kanada Edmonton’daki Alberta Üniversitesi’nden finans ve muhasebe ticaret alanında lisans derecesi ile mezun oldu. Gagnon, Rome Blockchain Labs’tan önce Velox algoritmik ticaret platformunu yarattı. Gagnon aynı zamanda Scotch & Ramen Media, Inc.’in kurucusu ve CEO’su ve Etheralabs, Inc.’in CSO’su. Hannu Kuusi, finansal teknoloji (fintech) ve askeri uygulamalar için kurumsal düzeyde altyapı oluşturma deneyimine sahip bir girişimci. Alexander Szul, Benqi likidite piyasası platformunun gelişimini yöneten kişi olarak biliniyor.

Benqi (QI) Token Fiyatı Nedir?

Benqi (QI) token fiyatı ile ilgili en yeni verilere aşağıda bulunan başlıklardan ulaşabilirsiniz. Benqi (QI) token ekibi platformlarının detaylı bir şekilde topluluğua tanıtılması adına bir evrak hazırladı. Bu evrakta hem platform hakkında teknik verilere yer veriliyor hem de QI token’ler ile ilgili ilgi çekici veriler bulunuyor. Söz konusu evraka göre QI token’ler piyasaya toplamda 7,2 milyar adet arz edilecek. Bu miktarın şimdiye dek çok az bir kısmı kullanıcılara ulaştırıldı. 7,2 milyarlık toplam token arzının yalnızca %5’lik bir kısmının dolaşımda bulunduğunu görüyoruz. Bu da yaklaşık 325 milyon token’e karşılık geliyor.

QiToken

QI Token Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 QI token [mcryptocoin=”QI” currency=”TRY” realtime=”on”] TL’den işlem görüyor. QI token fiyatı son 24 saat içerisinde [mcryptocoin=”QI” info=”change” realtime=”on”] değişim gösterdi. QI token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise [mcryptocoin=”QI” info=”volume” realtime=”on”] dolar, toplam piyasa değeri ise [mcryptocoin=”QI” info=”marketcap” realtime=”on”] dolar seviyesinde.

QI Token Kaç Dolar?                                

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 QI token [mcryptocoin=”QI” currency=”USD” realtime=”on”] dolardan işlem görüyor. 2021 yılının aralık ayı itibariyle QI token tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 0,39 dolarla kaydetti. Bununla birlikte QI token yılın en düşük seviyesini ise 0,0016 dolarla belirledi.

Benqi (QI) Token Nasıl Çalışmaktadır?

Benqi (QI) token ekibi, platformlarının Avalanche (AVAX) ağındaki ilk DeFi projesi olduğunu belirtmiş. Sıkışık ve merkezi ağlardaki DeFi kullanıcılarına Benqi ekibi benzersiz olanaklar sunacak. Kullanıcılar varlıklarını hiçbir engel olmaksızın bu yeni platforma taşıyabilecek. Avalanche, BENQI kullanıcılarının merkezi olmayan finansal hizmetlere sorunsuz ve uygun maliyetli bir şekilde erişmelerine olanak veriyor. Üstelik kullanıcıların kendi varlık stratejileri üzerindeki kontrolü daha etkili bir şekilde yönetebilmesi de bu sayede mümkün hale gelecek. BENQI ayrıca Ethereum (ETH) kullanıcılarına daha ucuz ve daha hızlı bir alternatif sunarak Ethereum ağının aşırı yüklenmesine bir çözüm bulmayı hedefliyor. BENQI üyeleri, paylaşılan likidite piyasasından likidite çekebilir, likidite piyasasından borç alabilir ve faiz oranlarını net bir şekilde görebilir.

QITokennedirr

Benqi (QI) Token Nasıl Satın Alınır?

Benqi (QI) token çeşitli borsalar üzerinden temin edilebilir. Bu platformun kripto parası QI token’leri satın almak isteyen kullanıcılar Binance, KuCoin, Gate.io ya da Crypto.com gibi borsaları kullanabiliyor. Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance, QI token’ler için çeşitli işlem çiftleri oluşturmuş. Bu çiftlerin USDT, BUSD, BTC ve BNB ile gerçekleştirildiğini görüyoruz. Buna göre kullanıcılar bunlardan herhangi birisi yoluyla Binance üzerinden QI token satın alabilecek. Kripto para yatırımı yapmanın risklerini her kullanıcının mutlaka göz önünde bulundurması gerekiyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala