bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,313.23 0.61%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,147.16 0.38%
bnb
BNB (BNB) $ 613.82 1.06%
solana
Solana (SOL) $ 143.02 4.00%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523022 1.35%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468374 2.27%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149822 1.92%

Beklenen Bitcoin verisi geldi: Sonunda pozitif!

Bitcoin'in yükselişi, MicroStrategy hisselerine yaradı

Bitcoin’in (BTC) gidişatını etkileyen önemli faktörlerden birisi olan spot Bitcoin ETF’lerde verilerin pozitif gelmesi yükselişi tetikledi.

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), son iki günde yüzde 10’un üzerinde yükseliş yaşadı. BTC, önceki hafta gerçekleştirdiği düşüşün etkilerini üzerinden atmayı başardı. BTC, gün içerisinde 71.500 dolara temas etti.

BTC’nin yükselişine zemin hazırlayan faktörlerden birisi de spot Bitcoin ETF’ler oldu. Spot Bitcoin ETF’leri geçtiğimiz hafta oluşturduğu kıyamet görüntüsünden uzaklaştı. Geçtiğimiz gün spot Bitcoin ETF’ler, 5 işlem günü sonra net para girişine tanıklık etti.

kripto yukselis bitcoin

Bitcoin boğaları bu veriye odaklandı

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), gün içerisinde 71.500 dolara yükseliş gerçekleştirdi. ABD Fed’in faiz kararı sonrası sakinleşen piyasalar ve spot Bitcoin ETF’ler yükselişi tetikledi.

Blokzincir araştırma kuruluşu SoSoValue’nin derlediği verilere göre, 25 Mart tarihinde spot Bitcoin ETF’lerine 15,70 milyon dolar net para girişi gerçekleşti. Bu pozitif veri, 5 günlük net para çıkışı serisinin sonlanmasını sağladı. Görünürde net para girişinin miktarı az olsa da negatif görünümü bozması boğaları iştahlandırmaya yetti.

etf verileri

Grafikte de görüldüğü üzere benzer bir yapı 26 Ocak tarihinde oluşmuştu. Spot Bitcoin ETF’ler, 22 Ocak ila 25 Ocak tarihleri arasında net para çıkışına imza atmış ve 26 Ocak tarihinde 14,81 milyon dolar net para girişi gerçekleştirmişti.

26 Ocak’tan sonra daha fazla para akışı gerçekleşti ve spot ETF’ler 27 Ocak tarihinde 255 milyon dolar net para girişine tanıklık etti.

Benzer senaryonun gerçekleşmesi halinde, spot ETF’ler, 27 Mart tarihinde daha büyük bir net para girişi gerçekleştirebilir. Beklentiler ise 150 milyon dolar ila 200 milyon dolar arasında.

Grayscale’ın ETF ürünü GBTC, tek bir günde 350 milyon dolarlık net para çıkışı gerçekleştirdi. Günün kurtarıcısı olan isim ise bu sefer Fidelity oldu. Fidelity’nin ETF ürünü FBTC 261 milyon dolarlık net para girişine tanıklık etti. Fidelity’den sonra BlackRock’ın IBIT ürünü de 35,48 milyon dolarlık net para girişine imza attı.

Fidelity’nin, geçtiğimiz gün BlackRock’tan daha fazla BTC biriktirmesi rekabetin genişlediğini gösterdi. Grayscale’ın elindeki BTC’ler tükendiğinde, Fidelity ve BlackRock arasında bir çekişme görülebilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala