BBVA, İsviçre’deki Müşterilerine Bitcoin Hizmeti Vermeye Başladı

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

İspanya’nın en büyük bankalarından biri olan BBVA, İsviçre’deki tüm özel bankacılık müşterilerine Bitcoin alım satım ve saklama hizmeti vermeye başladı.

BBVA İsviçre, bu proje üzerinde iki yıldan uzun süredir çalışıyor. Bankanın müşteri çözümleri ve kripto para projesi Başkanı Javier Rubio söz konusu hizmet hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Blokzinciri teknolojisinde uzmanlaşmış ve bu hizmetleri uygulamak için uygun olan çok sayıda şirket ile dijital varlıkların düzenlenmesi ve benimsenmesi açısından çok gelişmiş bir ekosisteme sahibiz.”

Rubio, bu hizmetle BBVA’nın bölgenin ve hatta dünyanın lider bankası haline geldiğine inanıyor. Bununla birlikte bu varlıklar, müşteri cüzdanlarına ayrı ayrı entegre edilebilecek. Söz konusu işlem, bankanın 2019 yılından bu yana gerçekleştirdiği blokzinciri testleri ile mümkün hale geldi. Banka bu amaçla farklı ülkelerdeki 50 özel bankacılık müşterisi ile testler gerçekleştirdi. 

BBVA, bu hizmet ile dijital para birimlerine artan talebi karşılamayı umuyor. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Yazar: Dilek Sarı

Ripple bankalara ve fintech şirketlerine kucak açtı

XRP coin’in geliştirici ekibi Ripple, bankalar ve fintech şirketleri için dijital varlık depolama hizmetlerini başlattı. CNBC’nin 10 Ekim tarihli haberine göre, dijital varlıklar alanına giren Ripple’dan önemli bir atılım geldi. Blokzincir ödeme kuruluşu, Ripple Custody markasıyla kurumsal şirketlerin varlıklarını saklayacak. Ripple’ın son hamlesi, şirketin kripto ödemeleri alanından çıktığını ve daha kapsamlı hizmetler vermeye başladığını gösterdi. ...

Bağlantıyı kopyala