bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,198.47 1.66%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,187.36 1.76%
bnb
BNB (BNB) $ 618.73 2.06%
solana
Solana (SOL) $ 148.56 0.27%
xrp
XRP (XRP) $ 0.532623 0.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.478104 0.18%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153997 0.93%

Bao Finance (BAO) Nedir?

Bao Finance BAO nedir

Bao Finance (BAO) yenilikçi, adil şekilde dağıtılmış, sentetik tokenler için geliştirilmiş bir ikinci kademe platformdur. Uniswap, Sushiswap ve Balancer gibi platformlarda yer alan sentetik token’ler Bao Finance platformu sayesinde kaliteli hizmet ve olanaklarla buluşacak. Bu içerik boyunca Bao Finance ekosisteminden ve kripto para kullanıcılarına kazandırdıklarından bahsedeceğiz. Ayrıca platformun kripto parası BAO token’lere yönelik birtakım verilere yine bu yazımızda yer veriyor olacağız.

Geleneksel finans işlevsel bir şekilde çalışmıyor. En azından insanların çoğu için durumun böyle olduğunu söyleyebiliriz. Geleneksel finansal sistem mal varlığı fazla olan kişiler için oldukça etkili bir şekilde çalışıyor. Peki ya diğer kullanıcılar için? Yüksek mevduat oranlarına sahip kullanıcılar kendi verilerinin kontrolünü elinde bulundurabiliyor ya da kendi piyasalarını kendileri düzenleyebiliyor. Hatta işler yolunda gitmediğinde bu tür kullanıcıların oyunun kurullarını dahi değiştirdiğine şahit olduk. Ancak bu sistem diğer kullanıcıları, yani küçük ölçekte mevduat hesabı bulunan diğer yatırımcıları oldukça kötü bir şekilde etkiliyor. Neyse ki blockchain teknolojisi hayatlarımıza çarpıcı bir şekilde dahil oldu. Teknolojinin yaygınlaşmasıyla merkezsiz finans (DeFi) olanakları gittikçe genişlemeye başladı. Demin bahsettiğimiz olumsuz durumlar artık yaşanmak zorunda değil. Geleneksel finansal sistemde yer almayan yenilikçi projeler kullanıcıların sorunlarını geride bırakmak adına çalışmalarına başladı. Compound, Uniswap ya da Balancer gibi platformlar bu yenilikçi isimlere örnek olarak gösterilebilir.

BAO nedir

Bu platformlar gerçek dünya varlıklarının tokenleştirilmesine imkan veriyor. Bu şekilde tokenleştirilen varlıklara sentetik token adı veriliyor. Sentetik token’ler sayesinde merkezsiz finans daha güçlü ve kullanışlı bir yapıya sahip oluyor. Meydana getirilen yenilikçi finansal sistemde projelerin koordineli ve verimli bir şekilde çalışabilmesi adına Bao Finance (BAO) platformu geliştirildi. Bu platform mevcut DeFi protokollerinin daha etkili faaliyet göstermesi adına tasarlanan bir proje olarak dikkat çekiyor. Yenilikçi platform sayesinde kullanıcıların sentetik token’ler için yield farming faaliyeti gerçekleştirebilmesi mümkün hale getirildi. Yield farming’in ne olduğuna ilişkin daha önce detaylı içerikler hazırlamıştık. Bu içerikleri kontrol ederek konu hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Bao Finance (BAO) ne zaman çıktı?

Bao Finance (BAO) platformu nispeten yeni bir proje olarak değerlendirilebilir. Piyasa izleme platformu coinmarketcap üzerinden elde edilen verilere göre BAO token’ler işlemlerine 2021 yılında başlamış. Proje ekibi, çalışmalarına başladığı ilk andan itibaren verimli ve etkili bir çalışma gerçekleştirmiş. Sonuç olarak çok sayıda ortaklık gerçekleştirmeyi ve platformlarını topluluğa tanıtmayı başarmış. Böylece Bao Finance platformunun yeni kullanıcılara eriştiğini görüyoruz.

Bao Finance ekibi şimdiye dek Binance Smart Chain, xDai, Polygon gibi büyük kripto para projeleriyle anlaşarak BAO token’leri buralara taşımayı başardı. Projenin web sayfasında belirtilen verilere göre ekibin gelecekte de yeni ortaklık teşebbüslerine yelteneceği bildiriliyor.

Bao finance nedir

Bao Finance (BAO) Fiyatı Nedir?

Bao Finance (BAO) platformunun kripto parası BAO token’ler ile ilgili en yeni verilere aşağıda bulunan konu başlıklarından erişebilmeniz mümkün. Ekip tarafından projenin tanıtımı için hazırlanan evraklarda yer alan bilgiler dikkat çekici olabilir. Bu verilere göre BAO token’lerin piyasaya toplamda 1 trilyon adet arz edileceği ifade ediliyor. Şimdiye dek piyasaya bu miktarın çok azına karşılık gelen sayıda BAO token sunulmuş. Dolaşımdaki BAO token sayısı ise 35 milyar adet civarında seyrediyor. Token dağıtımı ve projenin başlatılması sürecinde yield farming faaliyetlerinin dahi sürece entegre edildiğini görüyoruz.

Bao Finance Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 BAO token 0,000618 TL TL’den işlem görüyor. BAO token fiyatı son 24 saat içerisinde 0.00% değişim gösterdi. BAO token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 29 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 1,391,658 dolar seviyesinde.

BAO token

Bao Finance Kaç Dolar?                         

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 BAO token $ 0.000019 dolardan işlem görüyor. 2021 yılının kasım ayı itibariyle BAO token tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 0,0029 dolarla kaydetti. Bununla birlikte BAO token yılın en düşük seviyesini ise 0,000023 dolarla belirledi. BAO token’in bu denli düşük fiyatlar sergiliyor olmasının ardındaki neden dolaşımda bulunan token sayısının fazla olması. Henüz piyasa değeri çok yüksek olmamasına rağmen piyasada milyarlarca BAO token yer alıyor. Bu durumda fiyatının düşük seviyelerde oluşuna normal gözüyle bakılabilir.

Bao Finance (BAO) Nasıl Çalışmaktadır?

Bao Finance (BAO) platformu zincirler arası bir merkezsiz finansa (DeFi) ekosistemi meydana getirmeyi amaçlıyor. Bu platformun ekosisteme kazandırdığı hizmet sayesinde DeFi kullanıcıları hangi zincirde olduklarının bir önemi olmadan diledikleri uygulamanın hizmetini rahatça kullanabilecek. BAO token’ler ekosistemde gerçekleşecek oylamalarda kullanılıyor. Bu sayede token sahiplerinin proje hakkında kararlar vermesi mümkün hale geliyor. Bu oylamalar vesilesiyle ekosistem hakkında yeni özelliklerin ya da yeni gelişim planlarının konuşulması sağlanacak. Böylece gerçekten de kendi topluğu tarafından yönetilen bir kripto para olarak kalmak mümkün olacak. Bu token’lerin Ethereum (ETH) ana ağından güç aldığını da belirtmeden geçmeyelim.

Bao Finance (BAO) Nasıl Satın Alınır?

Bao Finance (BAO) platformunun kripto parası BAO token’ler bugün çok sayıda borsa platformu üzerinden temin edilebiliyor. Bu borsalar arasında Gate.io başta olmak üzere FTX, Uniswap, Sushiswap veya Honeyswap gibi isimler geliyor. Sushiswap platformunun BAO token’ler için çok sayıda işlem çifti meydana getirdiğini görüyoruz. Bu çiftler arasında WETH, BUSD, DAI, SUSHI gibi seçenekler yer alıyor. Buna göre kullanıcıların bu belirtilen kripto paralardan herhangi birisini kullanarak BAO token satın alması mümkün.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala