bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,802.36 2.83%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,186.01 1.66%
bnb
BNB (BNB) $ 598.62 1.25%
solana
Solana (SOL) $ 152.33 4.20%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528144 3.83%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.478305 5.72%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153531 5.50%

Bankalarda Kasa Kiralamak Mantıklı mı?

Bankalarda Kasa Kiralamak Mantikli mi

Orman yangınlarını yüreğimizin yandığı şu günlerde yanan köy evlerinin bazılarında saklanan nakit para ve altının yok olduğu haberleri geliyor. 99 depreminde de aynı şeyler yaşanmıştı. Ülkemiz aktif çok sayıda fay hattı barındırıyor. Ek olarak doğal afetlerin sayısının iklim değişikliği nedeni ile artacağı öngörülüyor. Hırsızlık, saklanılan yerin unutulması gibi faktörler de cabası. Bu durumda nerede saklayalım sorusu karşımıza çıkıyor. Banka hesapları en bilinenler ama fiziki olarak saklamak isteyenler de olabiliyor. O zaman kiralık kasalar gündeme geliyor.

Trajikomik bir şekilde Aşk-ı memnu dizisinden öğrendi bu toplum bankalardaki kasalarda ne istenirse saklanabileceğini…

Sadece altın, banknot gibi maddi değerler değil manevi değeri olan, gizli, önemli olan şeyleri saklayabilirsiniz. Silah, patlayıcı madde gibi tehlikeli şeyler saklayamıyorsunuz.

Kiralık kasalar için bankaya bir bedel ödemelisiniz. 2021 yılı itibari ile küçük, orta ve büyük boy kiralık kasalar için yıllık 500 TL’den başlayan kasa ücretleri en fazla 1000 TL civarında oluyor.

Her banka şubesinde bulunmuyor kiralık kasalar…Sadece hafta içi mesai saatleri içerisinde kullanabiliyorsunuz. Kiralık kasanın farklı iki anahtarı vardır. Biri sizde diğeri ise banka personelinde kalır, açmak istediğinizde iki anahtar ile açılır. Sözleşmede belirtmediyseniz sizden başka kimse kasayı açamaz. Bunun dışında ortak kasa da açabilirsiniz.

Fiziki birikiminizin yani banka hesabında bulunmayan elle tutulabilir yatırımınızın ev dışında güvenle saklanması için iyi bir alternatif olabilir kiralık kasalar. Herhangi bir risk karşısında yatırımın tamamını kaybetmek yerine yıllık küçük bir miktarla garanti altına almak mümkün.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Aysel Gündoğdu

Doç. Dr. Aysel GÜNDOĞDU, 1985 yılında doğdu. İlköğretim ve liseyi İzmir’de bitirdi. 2007 yılında Marmara Üniversitesi Sermaye Piyasası Bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Öğrenciliği esnasında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda staj yaptı. 2007–2010 yılları arasında finans sektöründe analist olarak çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala