bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,737.81 1.61%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,167.89 4.58%
bnb
BNB (BNB) $ 589.44 2.55%
solana
Solana (SOL) $ 133.93 6.21%
xrp
XRP (XRP) $ 0.515188 0.84%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.451032 4.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14008 6.76%

Bankacılık devinden ETF öngörüsü: “Milyar dolarlar akacak”

fundü

JPMorgan’ın raporu, piyasaya sürülen ETF’lerin GBTC gibi kripto ürünlerinden on milyarlarca dolar fon çekebileceğini iddia etti.

Dünyanın en büyük bankacılık kuruluşlarından JPMorgan yayımladığı yeni bir raporda, onay sürecinin geride kaldığını ve artık piyasaların ETF’lere ne kadar fon girişi olduğuna odaklandığı ifadeleri yer aldı.

Nikolaos Panigirtzoglou’nun başında yer aldığı analist grubu, kripto ETF’e çok fazla taze fon girişi olacağına dair iyimserliğe şüpheli yaklaştıklarını kaydetti.

Bununla birlikte analistler, mevcut kripto ürünlerinden bir fon girişi olacağını düşünüyor. Bu nedenle kripto para piyasasına yeni bir fon girişi gerçekleşmese dahi, ETF’lere yaklaşık 36 milyar dolarlık bir kayma olacağını öngörüyor.

Raporda, indirimli GBTC hisselerinin satın alınmasının ardından elde edilen kâr nedeniyle sadece bu üründen 3 milyar doların yeni spot Bitcoin ETF’lerine kayabileceği belirtiliyor.

Analistler ayrıca, Grayscale’de yüksek ücretlerin de çıkışları tetikleyebileceğin kaydederek, kayan fon miktarının 10 milyar doları bulabileceğini iddia ediyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala