bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,362.78 1.60%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,435.34 4.28%
bnb
BNB (BNB) $ 540.84 3.05%
solana
Solana (SOL) $ 187.95 6.06%
xrp
XRP (XRP) $ 0.621418 1.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.6401 4.38%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.137989 8.84%

Paylaş

Bank of America’nın Bitcoin Vadeli İşlemleri İçin Onay Verdiği Bildiriliyor

bank of americanin bitcoin vadeli islemleri icin onay verdigi bildiriliyor

ABD’nin en büyük ikinci bankası olan Bank of Amerika, Bitcoin vadeli işlemleri için onay verdi. 

CoinDesk’in anonim kaynaklara dayandırdığı haberine göre, önde gelen ABD’li banka bazı müşterilerinin Bitcoin vadelileri ile işlem yapmasına onay verdi.

Söz konusu kaynak, çoğu banka gibi Bank of America’nın da kripto para sektörü konusunda mesafeli davrandığını ancak vadeli işlemlerin büyük miktarda marj gerektirmesi nedeniyle bazı müşterilerinin bu tür işlemlerde bulunmasına izin verdiğini söylüyor.

Önde gelen bir diğer ABD’li banka olan Goldman Sachs da üç yıllık bir aranın ardından kripto para birimleri masasını yeniden başlatacağını duyurmuştu.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı. Yüksek lisans tezini “Risk Toplumu” ve “Korku Kültürü” üzerine yapan Dilek, daha sonra akademi ile arasındaki fikir ayrılıkları ve kripto varlıklara artan ilgisi nedeniyle bu sektöre adım attı. 2019 başlarında yerli bir kripto varlık işlem platformunda Sosyal Medya Uzmanı olarak görev alan Dilek, burada bulunduğu yaklaşık iki sene boyunca, alana ilişkin bilgi birikimini artırmaya yönelik çalışmalarda bulundu. Bir taraftan alana ilişkin teorik bilgilerini geliştirirken, diğer taraftan bu bilgileri pratiğe dökmek için çaba gösterdi. Öte yandan, yaklaşık beş yıldır sürdürdüğü SEO uyumlu içerik üretimi, İngilizce çeviri ve grafik tasarım çalışmalarına freelancer olarak devam etti. 2020 yılı sonlarında Kriptomeda’ya katılan Dilek, Coinkolik ve BTCHaber’de İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. O zamandan bu yana burada görev almayı sürdürdü ve alana ilişkin bilgilerini derinleştirirdi. Dilek şimdi zincir üstü analiz ve DeFi ürünleri hakkında kendini geliştirmeye çalışıyor ve NFT alanını ise yakından takip ediyor. Blokzinciri teknolojisinin yazılım yönüne de ilgi duyan Dilek, ilerleyen yıllarda bu alan hakkında da bilgi sahibi olmayı umut ediyor. Dilek kripto varlıkların yanı sıra müzik, deneysel sinema, modern psikoloji, astronomi ve doğa sporlarına ilgi duyuyor. Uzaya ilişkin fenomenler hakkında araştırma yapmayı seven, alana dair haber ve bilimsel çalışmaları yakından takip eden Dilek, amatör olarak astrofotoğrafçılık da yapıyor. Aynı zamanda amatör bir kuş gözlemcisi olan Dilek, İzmir’de aktif olarak çalışmalar yürüten Doğa Derneği’nin etkinliklerini yakından takip ediyor. Etik sebeplerle vegan bir yaşam tarzını benimsemesi nedeniyle her türlü hayvan sömürüsüne karşı duruyor. Psikoloji alanına dair akademik makaleler okumayı, müzik festivallerine katılmayı, deneysel filmler izlemeyi, blokzinciri teknolojisini konu alan kitaplar okumayı ve yeni kültürlerle tanışmayı seviyor.

Yanıt verin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala