bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,685.94 2.06%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,562.41 1.02%
bnb
BNB (BNB) $ 582.63 1.76%
solana
Solana (SOL) $ 185.31 1.18%
xrp
XRP (XRP) $ 0.630846 2.43%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.652527 2.00%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.219385 18.08%

Bancoagrícola Bitcoin Ödemeleri İçin Flexa ile Ortaklık Kurdu

Bancoagricola

El Salvador’un en büyük bankası olan Bancoagrícola, krediler ve kredi kartları gibi ödemeler ve bankanın ağındaki Bitcoin’i kabul etmek için Flexa ile birlikte çalışacak.

Bancoagrícola, dijital ödemeler için ağ geçidi Flexa ile ortaklığı ile ülkenin Bitcoin benimseme politikasını güçlendirmeyi amaçlıyor.

Flexa tarafından Perşembe günü yapılan bir duyuruya göre, Bancoagrícola, perakende ve ticari müşteriler de dahil olmak üzere bankanın müşterileri için Bitcoin (BTC) transferlerini etkinleştirmek için anlaşma imzaladı.

Ortaklığın bir parçası olarak, Bancoagrícola müşterileri, Flexa, Chivo ve Éclair gibi diğer Lightning Network özellikli cüzdanlar aracılığıyla ABD doları cinsinden kredi kartı ödemeleri yapabilecek. Ek olarak bu ödemelerden herhangi bir ek ücret almayacak. 

El Salvador’un Bitcoin’i resmi para birimi olarak kesin bir şekilde benimseme politikası başarılı olursa, ülke başkanına göre MoneyGram ve Western Union gibi küresel para hizmeti sağlayıcıları yılda 400 milyon dolara kadar kaybedebilir.

Sadece 2020’de nüfusun yüzde 70’inin denizaşırı ülkelerden para aldığı biliniyor ve bu transfer ücretleri ülkeye büyük bir kayıp yaşatıyor.

IMF El Salvador

El Salvador ve Bitcoin İlişkisi

Her ne kadar El Salvador’un Bitcoin yasası nüfusun çoğunluğunca olumlu karşılansa da karar tamamen muhalefetsiz değil. Bitcoin yasal olacağı karar verildiğinden beri karşı çıkanlar olduğu gibi Uluslararası Para Fonu gibi küresel finans kuruluşları da Bitcoin’i ulusal para birimi olarak benimsemeye karşı uyarıyor.

Özellikle IMF tarafında Adrian ve Weeks-Brown, Eylül ayından itibaren Bitcoin’i yasal ihale olarak kabul etmeye başlayan El Salvador’un ismini vermese de, herhangi bir kripto para birimini ulusal para birimi haline getirmenin daha kapsayıcı finansal hizmetler için “tavsiye edilmeyen bir kısayol” olduğunu söylüyor.

Karşı çıkılma sebepleri arasında, kripto para madenciliği için çevresel risk iddiaları da var, ancak El Salvador Başkanı Nayib Bukele, Bitcoin blokları oluşturmak için ülkenin bol jeotermal enerjisinden yararlanmayı planladığını söyleyerek çözüm odaklı ilerliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala