bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,489.01 3.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,062.79 1.79%
bnb
BNB (BNB) $ 549.43 1.76%
solana
Solana (SOL) $ 140.37 2.64%
xrp
XRP (XRP) $ 0.501257 0.94%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455496 1.17%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151536 1.13%

Balancer (BAL) Coin Nedir?

Balancer BAL nedir

Balancer (BAL), Ethereum (ETH) blockchain’i üzerine inşa edilmiş bir otomatik piyasa yapıcı (AMM) olarak nitelendirilebilir. Balancer protokolü bir tür likidite sağlayıcı, fiyat sensörü veya portföy olarak faaliyet gösteriyor. Platform sayesinde kullanıcıların likidite havuzlarına katkı sağlayarak kar elde edebilmeleri mümkün hale geliyor. Balancer projesi kapsamında kullanıcılara otomatikleştirilmiş portföy yönetimi hizmeti sağlanıyor. Bunun yanı sıra kullanıcıların Balancer platformundan faydalanarak alım satım işlemlerini yapabilmeleri de mümkün. Bu imkanlardan faydalanmak için kullanıcıların tek yapması gerekense kripto varlıklarını havuzlara koymak. Bu sayede Balancer tarafından sağlanan en iyi fiyatlar ve alım satım olanaklarına ulaşmak mümkün.

Bu içerik boyunca  Balancer platformunun özelliklerinden ve kripto para ekosistemine sağladığı katkılardan bahsedeceğiz. Ayrıca platformda kullanılan BAL token’lere yönelik çeşitli veriler de yazımızda yer alacak. Yatırımcıların kripto para piyasasında kullandığı portföyleri yönetmesi artık eskisinden çok daha kolay hale geliyor. Balancer platformunun bir tür indeks türü olarak görebiliriz. Burada kullanıcıların kendi kripto paralarına göre özelleştirilmiş fonlar oluşturabiliyor. Bu fonlar Balancer havuzu olarak adlandırılıyor. Platformda yer alan herhangi bir kullanıcının bu havuzlara katkıda bulunabilmesi sağlanmış. Kullanıcıların tek yapması gereken sahip oldukları kripto parayı bu havuza yatırmak.

BAL

Balancer (BAR), lider altcoin Ethereum (ETH) blockchain ağı üzerinde faaliyet gösteren bir yazılımdır. Balancer projesinin hedefi bilgisayarların sağladığı merkezsiz ağı teşvik ederek bir borsa platformu meydana getirmek. Bu borsada kullanıcıların kolay ve kaliteli bir şekilde kripto para alıp satabilmesine imkan sağlanacak. Proje ekibinin iddialarına göre Balancer protokolü, merkezsiz finans (DeFi) alanında gittikçe daha iyi bir yere sahip oluyor. Kullanıcılarına alım satım imkanları veren Balancer bunu kripto paraların bir kombinasyonundan oluşan havuzu sayesinde yapabiliyor. Balancer sayesinde herhangi bir finansal aracıya ihtiyaç duyulmadan alım satım yapabilme imkanı doğacak. Yani Balancer projesinin bir nevi borsa gibi işlev göstereceğini ifade etmek yanlış olmaz.

Balancer (BAL) ne zaman çıktı?

Balancer (BAL) projesi 2020 yılında faaliyetlerine başladı. Ancak Balancer platformunun oluşturulma fikrinin ve bu yönde atılan ilk adımların 2018 yılına dek uzandığını görüyoruz. Fernardo Martinelli ve Mike McDonald tarafından kurulan BlockScience isimli bir yazılım danışmanlık firması Balancer’ın temellerini attı. Proje için 2020 yılında düzenlenen fon toplama etkinliklerinde toplamda 3 milyon dolar değerinde yatırım elde edildi. Balancer Labs adlı bir kuruluş tarafından toplanan fonlar platformun gelişimi için kullanıldı. Fonlama etkinliklerinin ikinci evresinde kullanıcılarda sunulan BAL token’ler karşılığında 5 milyon dolar daha platforma kazandırıldı. Bu etkinlik kapsamında toplamda 25 milyon BAL token piyasaya arz edilmişti.

Balancer (BAL) Fiyatı Nedir?

Balancer (BAL) platformunun kripto parası BAL token’lerin fiyatlarına yönelik en yeni verilere aşağıda bulunan başlıklardan ulaşabilirsiniz. Balancer ekibinin proje hakkında hazırladığı tanıtıcı evraklarda BAL token’ler ile ilgili birtakım verilere yer verilmiş. Bu verilere göre piyasaya arz edilecek toplam BAL sayısı 100 milyon ile sınırlandırılmış. Bu miktarın şimdiye dek yalnızca %7’si dolaşıma dahil edilmiş. Bu oran da yaklaşık 7 milyon BAL token’e karşılık geliyor.

BAL coin

Balancer Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Balancer token 124,71 TL TL’den işlem görüyor. Balancer token fiyatı son 24 saat içerisinde 1.40% değişim gösterdi. Balancer token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 7,020,607 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 217,084,599 dolar seviyesinde.


Balancer Kaç Dolar?                                

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Balancer token $ 3.84 dolardan işlem görüyor. 2021 yılının kasım ayı itibariyle Balancer token tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 56,3 dolarla kaydetti. Bununla birlikte Balancer token yılın en düşük seviyesini ise 8,1 dolarla belirledi.


Balancer (BAL) Nasıl Çalışmaktadır?

Balancer (BAL) projesi tıpkı bir indeks fonu gibi işlev gösteriyor. Balancer fonunun sekiz farklı kripto paradan meydana geldiğini biliyoruz. Bir Balancer havuzunun değeri içerisindeki kripto paraların yüzdesine göre değişiklik gösteriyor. Balancer platformu kullanıcılarına hizmet verebilmek için akıllı sözleşmelerden faydalanıyor. Ethereum (ETH) blockchain ağı üzerinde yer alan platform bu ağın teknolojisinden faydalanıyor.

BAL coin nedir

Örnek vermek gerekirse bir Balancer havuzunun %25 ETH, %25 DAI ve %50 LEND paralarından oluştuğunu düşünelim. LEND fiyatının piyasada değişerek ikiye katlaması durumunda havuz bu oranı değiştirerek havuzun değerini dengede tutuyor. Balancer ifadesi de zaten dilimize “dengeleyici” olarak çevrilebilir. Platformun yaptığı şey tam olarak dengelemek. Deminki örneğe devam edelim. Fiyatı arttığında havuzdaki oranı azaltılan LEND token’lere ne oluyor? Havuzun fiyatını bozabilecek fazla token’ler Balancer’ın akıllı sözleşmesi aracılığıyla platformda değerlendiriliyor.

Balancer ekosisteminde yer alan likidite sağlayıcıları ücretlerden gelir elde edebiliyor. Geleneksel indeks fonlarından belirli özellikler itibariyle farklılaşan Balancer kullanıcılarına kaliteli hizmetler vadediyor. Platformda gizli ve herkese açık havuzlar oluşturulmuş. Kullanıcılarına seçenek sunarak onların her türlü ihtiyacına yanıt vermeyi hedefleyen Balancer piyasada fark yaratıyor.

Balancer (BAL) Nasıl Satın Alınır?

Balancer (BAL) platformunun kripto parası BAL token’ler bugün çok sayıda kripto para borsası üzerinden temin edilebilir. Bu platformların başında Binance borsası geliyor. Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance, BAL token’ler için çeşitli işlem çiftleri sunuyor. Bu çiftler USDT, BUSD ve BTC gibi kripto paralarla düzenlenmiş. Buna göre kullanıcılar bu para birimlerini kullanarak Binance borsası üzerinden BAL satın alabilirler. Kripto para piyasasının risklerle dolu olduğunu unutmamak gerekiyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala