bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,313.23 0.61%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,147.16 0.38%
bnb
BNB (BNB) $ 613.82 1.06%
solana
Solana (SOL) $ 143.02 4.00%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523022 1.35%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468374 2.27%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149822 1.92%

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Gül: Kripto Para Düzenleme Çalışmaları Tamamlandı

bakan yardimcisi sakir ercan gul kripto para duzenleme calismalari tamamlandi

Bakanlıktan kripto para düzenlemesine ilişkin bir açıklama geldi. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Şakir Ercan Gül, kripto para düzenleme çalışmalarının tamamlandığını ve Ekim ayında Meclis’e sunulacağını söyledi. 

Sabah Gazetesi’nin aktardığına göre, kripto para düzenlemesine ilişkin çalışmalar tamamlandı. Gül düzenlemenin Batı Avrupa ve Amerika benzeri bir yapıda olacağını ifade etti:

“Biz serbest kambiyo, kur rejimi olan bir ülke olduğumuz için biraz daha sıkı bir düzenleme getiriyoruz.”

Habere göre kripto varlık firmalarına Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) kapsamında faaliyette bulunulması ve asgari sermaye şartı gibi düzenlemeler planlanıyor.

Düzenlemeye göre, belirli bir tutarın üzerindeki değerlerde vergi alınacak, şirketlerde ise sermaye şartı aranacak. Bununla birlikte diğer dikkat çeken noktalar ise, şirketlere düzenlemelere uyum sağlayabilmeleri için süre tanınması, aracı kurum sahiplerinde belirli kriterler aranması, güvenlik soruşturmaları yapılması ve teminat gösterilmesi olarak sıralandı.

“Yasaklayanlar Genelde Demokrasi Problemi Olanlar”

Gül, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda düzenlemeler hakkında konuştu. Gül kripto paraları yasaklayan ülkelerin demokrasi problemi olduğunu söyledi:

“Yasaklayanlar genelde demokrasi problemi olan ülkeler. Batı Avrupa, Amerika’da serbest mekanizmalar var. Biz biraz daha sıkı bir düzenleme getiriyoruz. Serbest kambiyo rejiminin olduğu bir yapıda üç aşağı beş yukarı Batı Avrupa veya Amerika benzeri düzenleme yapma arayışı içerisindeyiz. Avrupa Birliği’nin bununla ilgili esas düzenlemeleri 2024’te olacak.”  

Vergilendirmenin nasıl olacağı (gelir vergisi, doğrudan vergi vs.) ise hala tartışılıyor. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala