bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,945.20 1.44%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,259.26 0.25%
bnb
BNB (BNB) $ 584.84 1.19%
solana
Solana (SOL) $ 184.80 4.36%
xrp
XRP (XRP) $ 0.599399 1.13%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.416509 2.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.134561 4.21%

Avusturya bankası, kripto ticaretine başlıyor

raiffeisen

Avusturya merkezli Raiffeisen Bank, Ocak 2024’te bireysel yatırımcılar için kripto ticaretine başlayacak. Banka, bu çerçevede kripto borsası Bitpanda ile iş birliği yapacak.

97 yıllık geçmişi bulunan banka, kripto hizmetini ilk etapta başkent Viyana’daki kullanıcılarına açacak. Banka bu yılın başlarında Bitpanda ile niyet mektubu imzalamıştı. Banka, Avrupa Birliği ve Doğu Avrupa’da yaklaşık 215 milyar dolarlık varlığı yönetiyor.

Bankanın İnovasyon Müdürü Curt Chadha, “Avusturya nüfusunun yaklaşık dörtte birinin yaşadığı Viyana’da başlıyoruz. Müşteri, Raiffeisen uygulaması üzerinden Bitpanda’ya girmek için mobil cihazını kullanabilecek. Müşteriler, hesaptan hesaba banka havalesi gibi kripto para alabilecek” ifadelerini kullandı. Chadha, hizmet ile küçük yatırım yapmak isteyen müşteri kitlesini hedeflediklerini söyledi.

Diğer taraftan 2014’te Viyana’da kurulan Bitpanda, Avusturya’da FMA’in ve Almanya’da ise BaFin’in düzenleyici onayını almıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala