bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,806.97 2.51%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,566.43 1.44%
bnb
BNB (BNB) $ 582.21 1.81%
solana
Solana (SOL) $ 188.19 1.61%
xrp
XRP (XRP) $ 0.628306 2.26%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651696 0.12%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.220648 18.58%

Avustralya Merkez Bankası’ndan CBDC Pilot Uygulaması

avustralya merkez bankasindan cbdc pilot uygulamasiadd

Birçok ülke merkez bankası dijital para brimi (CBDC) ile ilgili çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Avustralya Merkez bankası bugün yaptığı açıklamada, Avustralya’da bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) için bir yıllık bir araştırma programı başlattığını ve bunun getireceği potansiyel ekonomik faydalara odaklandığını söyledi.

Avustralya Merkez Bankası, CBDC Pilot Projesini Başlattı

Avustralya Merkez Bankası (RBA), merkez dijital para birimi (CBDC) için bir yıllık deneme programını başlattığını açıkladı. Getireceği potansiyel ekonomik faydalara odaklanarak dijital para birimi için bir yıllık araştırma programı başlatan Avustralya, programda devlet destekli bir endüstri grubu olan Dijital Finans Kooperatifi Araştırma Merkezi (DFCRC) ile ortaklık kurduğunu da belirtelim.

avustralya merkez bankasindan cbdc pilot uygulamasiASD

Söz konusu proje, bir CBDC verilmesiyle desteklenebilecek yenilikçi kullanım senaryolarını ve iş modellerini belirlemeye ve teknolojik, yasal ve düzenleyici hususların bazılarını daha iyi anlamaya çalışacak

İlgilenen sektör katılımcıları, bir CBDC’nin hanelere ve işletmelere yenilikçi ve katma değerli ödeme ve uzlaşma hizmetleri sağlamak için nasıl kullanılabileceğini gösteren özel kullanım örnekleri geliştirmeye davet edilecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala