bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,435.73 1.81%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,015.39 1.73%
bnb
BNB (BNB) $ 583.87 0.37%
solana
Solana (SOL) $ 147.50 4.35%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520117 2.95%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.441896 1.30%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149223 4.19%

Avrupa’da spot Bitcoin ETF’leri neden listelenmiyor?

Avrupa'da spot Bitcoin ETF'leri neden listelenmiyor?

Yıllar süren onay sürecinin ardından ABD’de spot Bitcoin ETF’lerinin borsalarda listelenmesi sektör üzerinde olumlu etki yaratsa da Avrupa’da yatırım hareketleri sınırlı kalmaya devam ediyor.

Cointelegraph’a konuşan VanEck Europe CEO’su Martjin Rozemuller, bu duruma neden olarak ABD ve Avrupa yatırımcı profilleri arasındaki farkı vurguladı:

“ABD’li yatırımcılar risk almaya daha istekli. Bunun haricinde, Avrupalılar banka ve fonlar üzerinden işlem yapmaya alışıkken ABD’de borsalar daha fazla tercih ediliyor.”

Rozemuller, Avrupa’daki kripto yatırımcılarının genelinin bireysel işlemler yaptığını, büyük oyuncuların portföylerine kripto eklemek konusunda henüz motive olmadığını belirtti.

“Yetkililer kripto yanlısı değil”

Avrupa bölgesinde çeşitli varlık ihraççılarının kripto ETP’leri (borsa yatırım ürünleri) sunduğu bilinse de bu araçların ABD’deki ETF’ler ile farklı çalışıyor. VanEck yöneticisi, Avrupa borsalarında ETP’lerin işlem görmesine karşın finans düzenleyicilerinin kripto yatırımlarına soğuk baktığı görüşünde.

Rozemuller, Avrupa bölgesinde çoğu ülkenin uyum sağladığı UCITS düzenlemesi nedeniyle spot Bitcoin ETF’lerinin borsalarda yer almadığı yorumunu yaptı.

Bu açıdan bakacak olursak mevcut düzenlemeler ile Avrupa’da Bitcoin ETF’leri mümkün değil. Dayanak olarak gösterilen varlığın ETF’lerde yer alması için bir menkul kıymet kimlik numarasına sahip olması gerekiyor.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala