bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,720.07 4.20%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,053.95 3.62%
bnb
BNB (BNB) $ 557.17 3.99%
solana
Solana (SOL) $ 142.04 6.79%
xrp
XRP (XRP) $ 0.505921 5.29%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.479428 10.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155805 8.50%

Avrupa Merkez Bankası’ndan Faiz Artışı Sinyali

Avrupa Merkez Bankasindan Faiz Artisi Sinyali

Küresel olarak kritik bir sorun olmayı sürdüren enflasyon, kendisini hemen hemen her yerde hissettiriyor. Bu noktada uzun bir süredir alarma geçmiş olan ekonomik düzenleyiciler, bazı önemli adımlar atarak bu sorunun önüne geçmeyi planlıyorlar. Fed ve Avrupa Birliği Merkez Bankası benzer politikalar izleyerek faiz artırımına giderken, bu adımların ilk meyveleri hissedilemeye başladı. Son yapılan toplantılardan çıkan detaylara göre ise Avrupa Merkez Bankası baş ekonomisti Philip Lane, Aralık ayındaki Yönetim Konseyi toplantısında faiz artırımına gideceğini belirtti.

Avrupa Merkez Bankas’ından Faiz Artışı Sinyali Geldi

Kripto sektöründe oldukça sert dalgalanmalar yaşanıyor. Ancak bu dalgalı atmosfer sadece kriptoya özgü değil. Öyle ki birçok hisse senedi ve şirket oldukça zor dönemlerden geçiyor. Doğal olarak bu durum enflasyon krizini daha da tetiklemiş durumda. Bu konuda aktif olarak çalışmalarını sürdüren Avrupa Merkez Bankası da faiz artırımına devam ediyor.

Konu hakkında yapılan son toplantı raporlarına göre Avrupa Merkez Bankası baş ekonomisti Philip Lane, Yönetim Konseyi’nin faiz artırımına devam edeceğini söylerken şu detaylara yer verdi:

“75 baz gibi oldukça büyük bir faiz artırımı için bir platform artık mevcut değil. Aralık toplantısında önceki adımlar ve politika aktarım sürecindeki  gecikmeler hesaba katılacak”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala