bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,458.27 0.53%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,146.89 0.08%
bnb
BNB (BNB) $ 609.77 0.26%
solana
Solana (SOL) $ 144.34 1.89%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526522 0.07%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467778 1.10%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151242 0.42%

Avrupa Birliği, 2023 Yılına Kadar NFT Stratejini Geliştirecek

avrupa birligi 2023 yilina kadar nft stratejini gelistirecekas

Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi’nin yayınladığı raporda, sahtekarlık ve taklitçilik ile mücadele için Blockchain ve NFT’lerin kullanılmasından bahsedildi. 2023’ün sonunda tüm kayıtların Blockchain üzerinde olduğu bir sisteme geçilmesi planlanıyor.

Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi, yaklaşık beş yıllık bir çalışmanın sonucu olan önerilen sistemin tasarımından sorumlu olacak.

Avrupa Birliği NFT’lerde Sahteciliğe Karşı Mücadele Edecek

Avrupa Birliği, sahteciliğe karşı mücadelenin bir parçası olarak Blockchain teknolojisini ve NFT’leri kullanacak. Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi tarafından bu ay yayınlanan belgede, proje ve sistemin çalışma detayları aktarıldı.

Söz konusu sistem, ürünler çeşitli kontrol noktalarından geçerken tedarik zincirinin izlenmesini mümkün kılacak. Böylece fikri mülkiyet sahiplerinin mağazalarda satılan ürünlerin orijinal olduğundan emin olmalarını sağlayacak.

avrupa birligi 2023 yilina kadar nft stratejini gelistireceksdd

Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi’nin hedefi, 2023’ün sonuna kadar çalışır durumda bir sisteme sahip olmaktır. Ancak, bu hedefe ulaşmak için EUIPO’nun tüm fikri mülkiyet haklarını bir araya toplayacak bir kayıt sistemi geliştirmesi gerekecek.

AB’deki sahipleri, lojistik operasyonları ve perakendeciler. Çalışmaya göre, sistemin amacına daha iyi ulaşması için halihazırda mevcut olan diğer tedarik zinciri izleme teknolojileriyle uyumlu olmaya çalışacaktı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala