bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,727.54 4.37%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,074.22 2.66%
bnb
BNB (BNB) $ 579.74 3.19%
solana
Solana (SOL) $ 141.76 2.41%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526408 1.37%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466222 2.60%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.139767 4.89%

Avalanche kurucusu Sirer, Bitcoin halving’ini değerlendirdi

Emin Gün Sirer avalanche

Avalanche’ın (AVAX) kurucusu Emin Gün Sirer, Bitcoin halving’i sonrası verdiği demeçte kripto alanının uzun vadede en az 10 kat büyüyeceğini öne sürdü.

20 Nisan tarihinde Bitcoin ağı 840.000’inci blokta halving gerçekleştirdi. Dördüncü halving ile birlikte madencilik blok ödülleri yarılandı ve 3,125 BTC’ye düştü.

Bitcoin halving’inden sonra kripto para piyasası hareketlilik kazandı. Bitcoin, halving sonrası pozitif yorumlar gündem olurken, sektörün uzman isimlerinden açıklamalar gelmeye başladı. Kripto sektörünün birçok ünlü ismi, Bitcoin’in daha fazla benimseneceğini ve sektörün günden güne büyüyeceğini belirtti.

Avalanche’ın kurucusu Emin Gün Sirer de halving sonrası kripto gidişatı hakkında konuştu. Sirer, teknolojik açıdan bakıldığında halving’in çok da iyi olmadığını savundu. Yine de Sirer, kripto sektörünün 10 kat daha fazla büyüyeceğini aktardı.

Emin Gün Sirer

Emin Gün Sirer: Bitcoin halving’ini harika bir şey olarak görmüyorum

Avalanche kurucusu Emin Gün Sirer, Bitcoin halving’i sonrası yaptığı açıklamalar ile gündeme geldi. Sirer, Bitcoin halving’inin teknoloji tarafını ele aldı ve kripto sektörünün gidişatını değerlendirdi.

Sirer, halving’e dönük iki farklı görüş paylaştı. Teknolojik açıdan değerlendiren Sirer, halving’in çok da iyi bir şey olmadığını öne sürdü. Sirer, konuyla ilgili “Özünde bir teknoloji uzmanı olarak, Bitcoin’in yarıya inmesini harika bir şey olarak görmüyorum. Neden mi? Çünkü bu ayrık bir olay. Birdenbire madencilere giden ödüller yarı yarıya azalıyor. Ve aniden Bitcoin sisteminin güvenlik bütçesi yarı yarıya azalıyor.” şeklinde açıklama yaptı.

Popüler kripto girişiminin yöneticisi, halving‘in madencilere ödenen varlıkların azalmasına yol açtığını ve bu nedenle ağın daha az güvence altına alınacağını belirtti.

Avalanche’ın kurucusu, Bitcoin’in yaratıcısı olan Satoshi Nakamoto’ya da değindi. Sirer, “Bence Satoshi bugün hayatta olsaydı halving’in gerçekleşme şeklini ayrık bir fonksiyondan, ani bir nokta fonksiyonundan daha sürekli bir fonksiyona dönüştürürdü. Böylece ödüller daha kademeli olarak düşerdi.” dedi.

Sirer, halving’in her ne kadar teknoloji açısından olumsuz olduğunu düşünse de kripto sektörü açısından iyi bir etki bıraktığını kabul etti. Sirer, halving’in çok fazla spekülasyon yarattığını ve alana çok fazla iştah çektiğini dile getirdi. Birçok insanın Bitcoin’de pozisyon aldığını belirten Sirer, bunun sonucunda genel olarak harika bir atmosfer oluştuğunu dile getirdi.

Ayrıca Sirer, halving’in kriptoya yönelik ilgiyi artırdığının da altını çizdi. Böylelikle kripto sektörünün on kat büyüme yolunda olduğunu savundu.

Sektörün uzman isimleri de Bitcoin halving’ini değerlendirdi

Tether CEO’su Paolo Ardoino ve The Open Network (TON) Vakfı Yatırım Direktörü Justin Hyun da Bitcoin halving’ini değerlendirdi.

Ardoino, Cointelegraph’a verdiği demeçte, halving’in BTC fiyatını hemen etkilemeyeceğini söyledi. USDT’nin arkasındaki şirketin CEO’su, “Bence yarılanma ikonik bir şey, orada olan bir şey, ancak Bitcoin fiyatını hemen etkilemesi gerekmiyor.” dedi.

bitcoin halving oncesi dusus

Ardoino, Bitcoin halving’inin fiyatlandırıldığını ve fiyatlandırılması gerekmeyen şeyin Bitcoin ETF’lere olan muazzam ilgi olduğunu belirtti.

The Open Network (TON) Vakfı yatırım direktörü Justin Hyun’a göre, Bitcoin halving’ini ilk kez yaşayanlar kripto alanının nasıl çalıştığını anlayacak. Hyun, konuyla ilgili, “Bu bir başka doğrulama olacak. Başından beri önceden tasarlanmış olan bu şeyde olduğu gibi, kodun nihayetinde kriptoda kanun olma şekli, kimsenin bir düğmeye basmasına gerek kalmadan gerçekleşiyor.” şeklinde açıklama yaptı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala