bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,887.85 2.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,038.54 0.38%
bnb
BNB (BNB) $ 549.32 2.59%
solana
Solana (SOL) $ 137.36 0.97%
xrp
XRP (XRP) $ 0.498008 0.16%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.448832 0.71%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148506 1.03%

Auro Wallet Nedir ve Nasıl Kullanılır?

auro wallet nedir nasil kullanilir 1

Auro Wallet, Mina ağı için bir MetaMask alternatifi. Bu yazımızda popüler Mina cüzdanı Auro Wallet’ı inceleyeceğiz ve adım adım görsellerle anlatarak cüzdan oluşturacağız.

Auro Wallet bir Mina cüzdanı. Tarayıcı uzantısı ve mobil uygulama olarak kullanılabilen Auro Wallet birden çok dili destekliyor. Mina Protocol’ü mükemmel bir şekilde desteleyen Auro Wallet aynı zamanda açık kaynak kodludur. Auro Wallet ile MINA token’lerinizi kolaylıkla transfer edebilir, stake edebilir ve işlem kayıtlarını istediğiniz zaman görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca zkApp işlemlerini de destekliyor.

Hazırsanız gelin Auro Wallet cüzdanınızı adım adım nasıl oluşturabileceğinize geçelim.

Adım 1: İlk olarak Auro Wallet’ın resmi web sitesine giderek buradan indirmek istediğiniz cüzdanı seçin. Biz bu yazımızda Chrome tarayıcısına Auro Wallet kuracağız. Bu nedenle Chrome sekmesine tıklayarak Chrome Web Mağazasına gidebilirsiniz.

auro wallet nedir nasil kullanilir

Adım 2: Chrome Web Mağazası’nda Auro Wallet’ı “Chrome’a Ekle” butonuna tıklayarak indirin.

auro wallet chrome nasil indirilir

Adım 3: Tebrikler, Auro Wallet’ı tarayınıza yüklediniz. Şimdi indirdiğiniz eklentiyi açın ve “Create Wallet” seçeneğine tıklayın. Kullanım şartlarını kabul edin. (Eğer halihazırda bir Mina cüzdanınız varsa “Restore Wallet” seçeneğine tıklayarak cüzdanınızı yeniden yükleyebilirsiniz.

auro wallet indirme

Adım 4: Create Wallet’a tıkladığınızda güçlü bir parola belirlemeniz istenecek. Sonrasında kurtarma kelimelerinizi güvenli bir yere not almanız gerektiği konusunda bir uyarı alacaksınız. Kurtarma kelimelerinizi kaybederseniz fonlarınızı da sonsuza kadar kaybetmiş olursunuz, kurtarma kelimelerinizi güvenli bir şekilde saklamak sizin sorumluluğunuzdadır.

Mina kurtarma kelimeleri

Adım 5: 12 kelimeden oluşan kurtarma kelimelerinizi sırasıyla güvenli bir yere not edin. Sonrasında bu kurtarma kelimelerinizi kullanarak cüzdanınızla başka cihazlarda da oturum açabilirsiniz. Kurtarma kelimelerinizi kimseyle paylaşmayın. Bir sonraki adımda kurtarma kelimelerinizi doğru sırayla girmeniz istenecek. Kelimeleri doğru sırayla yazdıktan sonra “Next” seçeneğine tıklayın.

auro wallet kurulumu

İşte hepsi bu kadar! Auro Wallet cüzdanınızı başarıyla oluşturdunuz. Şimdi Mina ağını kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala