bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,290.23 0.31%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,142.41 0.21%
bnb
BNB (BNB) $ 610.77 0.95%
solana
Solana (SOL) $ 143.63 2.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530385 0.77%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47712 0.62%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15092 0.30%

Atık Kömürle Bitcoin Madenciliği Yapan Şirket 105 Milyon Dolar Yatırım Aldı

atik komurle bitcoin madenciligi yapan sirket 105 milyon dolar yatirim aldi

Pennsylvania merkezli bir Bitcoin madenciliği firması olan Stronghold Digital Mining, Salı günü yaptığı açıklamada 105 milyon dolar fon topladığını duyurdu.

Bir şirket temsilcisi, Stronghold’un 105 milyon dolarlık fonu Pennsylvania’daki restorasyon çabalarını finanse etmek, kripto para madenciliği donanımı satın almak ve daha fazla atık kömür temizleme tesisini finanse etmek için kullanmayı planladığını söyledi. Fon toplamaya ilişkin bilgi, bu yılın başlarında kamuya açıklanan bir SEC belgesinde yer aldı.

Stronghold’un Scrubgrass Üretim Tesisi, elektrik üretimi için kömür madenciliğinin çevresel olarak toksik bir yan ürünü olan atık kömürü kullanıyor. Şirket temsilcisi verdiği bir demeçte, şirket kripto para madenciliği donanımını enerji madenciliği tesisine getirerek “atık kömür yığınlarını ve araziyi temizlemeye devam etmek için ekonomik bir teşvik” yarattı.

Scrubgrass, enerji üretim sürecinde atık kömürdeki toksik maddelerin %90’ından fazlasını ortadan kaldırıyor ve ortaya çıkan uçucu kül, Commonwealth of Pennsylvania Tarım Bakanlığı tarafından onaylanmış bir gübre olarak kullanılabiliyor. Stronghold’un eş başkanı Bill Spence yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Kömür atığı yangınları, son yüz yıldır memleketim Pennsylvania’da hasara yol açıyor. ABD’nin çevre açısından en çok ihmal edilen bazı bölgelerinde 19. ve 20. yüzyıl kömür madenciliğinin etkilerini iyileştirmek için 21. yüzyıl kripto para madenciliği tekniklerini kullanıyoruz.”

Stronghold’un atık kömürle çalışan enerji ve Bitcoin üretimi, daha önce çevreye zarar veren 1000 dönümlük araziyi geri aldı ve bu alanları oyun, spor ve yeşil alanlar olarak kullanan yerel topluluklara geri verdi.

Stronghold’un enerji üretimi atık malzeme kullanırken, diğer Bitcoin madenciliği operasyonları karbon emisyonlarını dengelemeyi veya daha sürdürülebilir hale gelmek için hidroelektrik kullanmayı seçti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala