bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,038.77 1.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,545.55 1.31%
bnb
BNB (BNB) $ 612.96 4.18%
solana
Solana (SOL) $ 185.38 0.66%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62286 0.00%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.646487 0.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.215188 0.18%

Apple’ın VR Başlığı Çok Yakında Piyasaya Sürülecek

applein vr basligi cok yakinda piyasaya surulecek

Facebook, WhatsApp ve Instagram’ın çatı şirketi olan Meta, Oculus markası ile metaverse alanı için başlıklar üretiyorsa kullanıcıları metaverse alanına çekmeyi pek başaramadı. Kullanıcılar bu noktada Meta’nın ürünleri yerine Apple’ın ürününü bekliyor olabilir zira Apple’ın VR başlığının yakında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Apple VR Başlığı Hakkında Ortaya Çıkan Yeni Bilgiler

Teknoloji devi Apple’ın uzun bir süredir VR başlığı üzerinde çalıştığı artık bir sır değil. Sektörü değiştirmek için önemli özelliklerle ve yazılımlarla donatılacak olan Apple’ın yeni VR başlığına dair yeni bilgiler de ortaya çıkmaya devam ediyor.

applein vr basligi cok yakinda piyasaya surulecek 2

Apple’ın metaverse alanına adım atacağı yeni ürününe güç verecek olan işletim sistemi “xrOS” olarak isimlendirildi ve işletim sistemi için daha önce kararlaştırılan “realityOS” adından vazgeçildi. Apple’ın işletim sisteminin adında bir karara varmış olması, başlığın kısa bir süre içerisinde tanıtılacağının bir başka işareti.

Bloomberg’in güvenilir duyumcusu Mark Gurman’a göre yeni işletim sistemindeki “xr” başlığın karma gerçeklik özelliklerine bir gönderme olan “genişletilmiş gerçeklik” anlamı taşıyor. Başlığın hem sanal gerçeklik (VR) hem de artırılmış gerçeklik (AR) deneyimi sunacağı uzun süredir biliniyordu. Bu noktada Apple’ın doğru bir isimlendirmeye gittiğini söyleyebiliriz. Bu noktada VR deneyimi tamamen dijital oyunlar ve videolara odaklanırken, AR deneyimi ise gerçek dünyaya sanal öğelerin eklenmesini sağlıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala