bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,443.27 3.24%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,155.05 2.55%
bnb
BNB (BNB) $ 608.45 0.70%
solana
Solana (SOL) $ 146.58 6.40%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527931 3.43%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475488 5.21%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151235 7.52%

Ankr (ANKR) Coin Nedir?

Ankr Coin

ANKR coin, blockchain üzerindeki node’ların ekonomik şekilde barındırma hizmeti vermek amacıyla kurulmuş Ethereum tabanlı bir projedir. 

Kurumsal şirketlere, yazılım geliştiricilere ve blokzinciri gönüllülerine standart barındırma hizmetlerinden çok daha uygun maliyetlerle hizmet vermektedir. 2017’de Chandler Song ve Ryan Fang tarafından dağıtık bilgi işlem platformu olarak kurulmuştur.

ANKR, blokzincir üzerinde bulunan node’ların uygun fiyatlı ve kolay şekilde barındırılmasını sağlayan bulut hizmeti sunar. Kurumsal yatırımcılar ve ağ geliştiricileri açısından büyük kolaylık sağlar. İşlem yapmayan cihaz ve bilişim gücünden fayda sağlayacak bir sisteme sahip olması, ANKR’ı diğer barındırma hizmetlerinden ayıran en büyük özelliğidir.

Ankr ağı, bir bütün olarak cihazlardan ve veri merkezlerinden gelen boşta işlem gücünden yararlanan yeni bir blok zinciri çözümü sağlamak için oluşturulmuştur. Herhangi bir müşterinin kaynaklara daha uygun fiyatla erişebildiği paylaşım ekonomisini sağlayan ve aynı zamanda işletmelere kullanılmayan yedek bilgi işlem güçlerinden para kazanma olanağı sağlayan bir platformdur. Güvenilir donanımı kullanan ilk oluşum olması açısından benzersizdir ve bu nedenle yüksek düzeyde güvenlik sağlamaktadır.

Ankr (ANKR) Coin Nasıl Çalışır?

Ankr, blokzincirlerini senkronize etmek, işlemleri doğrulamak veya kripto para cüzdanlarını barındırmak için kullanılan fullnode kurulumu ve barındırılması için geliştirilen altyapıyı kullanıcılarına sunar. Platform üzerinde oluşturulan node’lar, platformun sistem kaynaklarını paylaşır. Bu sayede, kullanıcıların daha uygun maliyetli barındırma hizmeti alması mümkün olurken aynı zamanda sistem kaynaklarının etkin kullanımı sayesinde verimlilik de sağlanır.

Ankr aynı zamanda barındırma hizmeti sunan kuruluşlara atıl durumdaki sistem kaynaklarını değerlendirme fırsatı sunmaktadır. Paylaşımlı sistem kaynağını yöneten yapı, mevcut sistem kaynaklarının blokzincirinin ve sunucuda çalışacak node’un ihtiyaçlarını dikkate alarak optimize eder. Böylece, mevcut kaynaklar, etkin ve verimli bir şekilde kullanılarak, barındırma maliyetleri önemli ölçüde azaltılır.

Blokzinciri tabanlı projeleri için çözümler üreten geliştiriciler ve blokzinciri node’ları işletenler veri güvenliği göz ardı edilmemesi gereken konuların başında gelmektedir. Ankr, belli başlı yazılım ve donanım saldırılarına karşı üst düzey güvenlik çözümleri de sunmaktadır.

Ankr Ağı Nasıl Güvende Tutuluyor?

Ankr, blokları ağ üzerinde dağıtan ve geliştirici API‘lerinin, kurumsal çözümlerin ve stake protokollerinin dağıtımını destekleyen bir yapı oluşturan hesaplama gücünün kullanımıyla güvence altına alınmaktadır.

Ankr, blok doğrulama sürecinde doğrulama node’larını kullanır ve bu nedenle ağın kalitesinin korunmasını ve herhangi bir kötü katılımcının sistemden kaldırılmasını sağlar. Ankr, sistemin güvenli kalmasını ve sadece iyi katılımcıların seçilmesini sağlamak için itibara dayalı bir sistem kullanmaktadır. Bu sistem, katılımcıları node katkılarına göre filtrelemektedir. Ayrıca, farklı hesaplama kaynaklarını iş yüklerine göre adil bir şekilde dağıtmak için bir performans testi kullanılmaktadır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala