bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,134.92 3.24%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,044.08 2.23%
bnb
BNB (BNB) $ 596.04 0.25%
solana
Solana (SOL) $ 154.68 8.21%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517522 0.46%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46527 2.73%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15187 4.23%

AMP (AMP) Nedir?

Amp, herhangi bir gerçek dünya uygulaması için hızlı ve verimli transferleri kolaylaştırmak üzere tasarlanmış evrensel bir teminat tokenidir.

‌Amp teminat olarak kullanıldığında, değer aktarımı garanti edilir ve anında sonuçlanabilir. Dayanak varlık nihai uzlaşmaya ulaşırken, saniyelerden günlere kadar sürebilen bir süreç içerisinde Amp bir teminat yöneticisi tarafından emanette tutulur. İşlem başarılı bir şekilde gerçekleştikten sonra, Amp teminatı serbest bırakılır ve başka bir transferi teminat altına almak için kullanılabilir hale getirilir. Amp, herkes ve herhangi bir proje için evrensel teminat olarak hizmet etmek için var.

AMP Ne Zaman Çıktı?

Amp protokolünün geliştirilmesini, projeyi uygulamak için ConsenSys ekibiyle birlikte çalışan Flexa ekibi üstleniyor. Flexa CEO’su Tyler Spalding, ekibin büyük ölçekte uygulanan yeniliklerin değerini tam olarak anlamak için yarım yıl boyunca platform üzerinde çalıştığını bildirdi.

Token, Eylül 2020’de piyasaya sürüldü.

AMP Nasıl Çalışır?

Projeler, işlemlerini korumak için Amp’i kullanabilir ve aktarımı anında ve kesintisiz olarak başlatabilen ve uygulayabilen ağlar oluşturabilir. AMP tokeni merkezi değildir, bu nedenle yeni varlıkları ve değer transferlerini entegre etme potansiyeli çok büyüktür. Normalde Amp, içerik oluşturucuların ve küratörlerin içeriklerini ödüllendirmeleri için tasarlanmıştır.

capasti
AMP’nin farklı staking seçenekleri bulunuyor.

Amp’in birincil görevi ve hedefi, merkezi olmayan endüstrinin borç verme sektöründeki yenilikleri hafifletmektir. Ayrıca, özellikle işletmeleri Amp’i benimseyenler veya ödeme yöntemlerinin ödeme yöntemlerine entegre AMP tokenleri olanlar için hızlı, anında, güvenli ve geri alınamaz işlemleri kolaylaştırmayı, geliştirmeyi, etkinleştirmeyi amaçlar.

Dijital Teminat

Amp teminat olarak kullanıldığında, her varlık hızlı ve güvenli bir değişim aracı haline gelir. Dijital varlıkları aktarırken, hız ve güvenlik arasında doğal bir itme ve çekme vardır. Kripto para transferlerinde, alıcı ne kadar çok onay beklerse, işlem o kadar kalıcı olur. Bununla birlikte, hızın önemli olduğu ödemeler gibi birçok gerçek yaşam durumunda birkaç onay beklemek pratik olmayabilir. Hız ve güvenlik arasındaki bu doğal ödünleşim, gerçek dünyada kripto para birimlerini kullanmayı zorlaştırdı.

Amp varlık transferleri için teminat görevi görerek güvenlikten ödün vermeden hız sağlar. Temelde Amp, aktarımlar için evrensel bir temizleme katmanı haline gelir ve aksi takdirde kullanıma sunulmadan önce onayların beklenmesini gerektirecek varlıkların kilidini açar. Herhangi bir varlığı transferden hemen sonra kullanma yeteneği, herhangi bir varlığın dijital veya fiziksel, kripto para birimi veya Merkez Bankası Dijital Para Birimi’nden (CBDC) yararlanabileceği bir özelliktir.

Amp’i Benzersiz Yapan Nedir?

Amp, dijital ve fiziksel aktarımların geleceği için temel bir yapı taşıdır. Münhasır amacı, herhangi bir varlık transferi için teminat olarak hizmet etmektir. Amp’yi benzersiz kılan iki yenilik: teminat yöneticileri ve token bölümleridir.

Teminat yöneticileri, çeşitli kullanım durumlarına uyacak şekilde özelleştirilebilen farklı kurallar ve özelliklerle oluşturulmuş emanet hesaplarına benzer. Etkin değer aktarımları veya emanet hizmetlerinin faydalı olabileceği uygulamalarda kullanmak üzere herkes, teminat olarak Amp ile bir teminat yöneticisi oluşturabilir.

Token bölümleri disk bölgelerinin ayrı ayrı yönetilebildiği geleneksel sabit disk bölümlerine benzer. Amp token sözleşmesindeki bölümler, farklı teminat yöneticilerinin aynı dijital adresle ilişkili ayrı, farklı alanlarda kuralları uygulamasına izin verir. Bu, kullanıcıların gerçek anlamda akıllı bir sözleşmeye aktarmadan tokenlerini “kullanıma açmalarını” sağlar.

Gerçek Dünya Kullanım Örnekleri

Ödeme ağları için teminat: Flexa, dijital ödeme ağındaki satıcılara anında, dolandırıcılık içermeyen ödemeler sağlamak için Amp’i kullanır. Kullanılan varlık veya protokolden bağımsız olarak tüm ödemelerin gerçek zamanlı olarak ödenmesini sağlamak için Flexa stake Amp’i entegre eden uygulamalar. Herkes, ağda oluşturulan işlem ücretlerinden orantılı bir pay kazanmak için Amp’i stake edebilir. Küresel ödemeleri güçlendirmek için Amp’yi kullanma hakkında ayrıntılar için Stake Kılavuzunu ziyaret edin.

ampp
AMP’nin partner olduğu platformlar.

Bireyler için teminat: Kullanıcılar, örneğin bir borsada anında marj indirimi elde etmek için genellikle kendi varlık transferlerini teminat altına alabilirler. Bu durumda kullanıcı, Amp’yi bir teminat yöneticisine atayabilir ve aşırı işlem ücretleri gerektirmeden başka bir varlığı transfer edebilir. Borsa karşı tarafı, Amp, işlemin değerine karşı etkin bir şekilde emanet edildiğinden, dayanak varlığın hemen kullanılmasına izin verebilir.

DeFi platformları için teminat: Yeni DeFi platformları ve protokolleri sürekli olarak küresel finansı geliştiriyor ve birçoğu ürünlerine Amp ekliyor. Bu, Amp için mevcut ve gelecekteki kullanımları daha da çeşitlendirdi ve teminat kalitesini etkin bir şekilde artırdı. Halihazırda Amp kullanan çok sayıda DeFi platformunu keşfedin.

flxa
AMP Flexa uygulamasındaki harcama kapasitesi.

AMP Token Nasıl Alınır?

Amp, herhangi bir değer aktarımı için anında, doğrulanabilir güvenceler sunan yeni dijital teminat simgesidir. Amp kullanarak Flexa gibi ağlar varlıklarla ilgili çok çeşitli kullanım durumları için işlemleri hızlı ve geri alınamaz bir şekilde güvence altına alabilir.

Amp, Ethereum üzerinde çalışan ERC-20 uyumlu bir token’dır. Gaz için ödeme yapmak adına Ether’i kullanarak, herhangi bir ERC-20 uyumlu cüzdan kullanarak Amp tokenleri gönderip alabilirsiniz.

Token birkaç dijital varlık borsasında mevcuttur. Bunlar arasında Poloniex, Gemini ve Bittrex var. Bu borsalardan satın alınabilir.

AMP (AMP) Fiyatı Nedir?

AMP (AMP) Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 AMP Token $ 0.007471 dolardan işlem görüyor. 2021 yılının Ağustos ayı itibariyle AMP Token tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 0.12 dolarla kaydetti. Bununla birlikte AMP yılın en düşük seviyesini ise 0.0007946 dolarla belirledi.

AMP (AMP) Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 AMP Token’in 0,241158 TL TL’den işlem görüyor. AMP Token’in fiyatı son 24 saat içerisinde 2.61% değişim gösterdi. AMP Token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 26,777,879 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 419,218,080 dolar seviyesinde.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala