bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,192.20 3.37%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,140.32 2.47%
bnb
BNB (BNB) $ 606.09 0.37%
solana
Solana (SOL) $ 147.67 5.47%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528624 3.53%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.474895 5.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151721 5.35%

Alman Savcılar, Deutsche Bank Genel Merkezine Baskın Düzenledi

alman savcilar deutsche bank genel merkezine baskin duzenledi

Almanya’nın en büyük bankalarından birisi olan Deutsche Bank, yaptığı son açıklamada, Alman savcıların, Deutsche Bank’ın genel merkezinde “cum-ex” olarak bilinen milyonlarca euroluk vergi dolandırıcılığı planının devam eden soruşturmasıyla bağlantılı olarak arama yaptığını açıkladı.

Alman Savcılardan Deutsche Bank’a Baskın

Almanya’nın en büyük bankaları arasında yer alan Deutsche Bank, savcıların on yıldan uzun bir süre önce gelişen vergi planıyla bağlantılı olarak baskın düzenlediği bankalar arasında yer alıyor.

Köln’deki savcılık, Deutsche Bank’ın adını vermeden, Frankfurt’taki bir bankaya ve denetim şirketine 100’den fazla müfettişin katıldığı ve 10 şüphelinin evine kadar uzanan bir baskın düzenlediğini açıkladı.

alman savcilar deutsche bank genel merkezine baskin duzenledi 2

Deutsche Bank, İcra Kurulu Başkanı Christian Sewig’e bağlı olarak, 2018 yılında yönetimi devraldığından beri itibarını temizlemek için çalışmalar yapıyor. Bu yılın başlarında savcılar, yatırımcıları “yeşil” yatırımlar konusunda yanıltma iddiaları üzerine Deutsche Bank ve varlık yönetim birimi DWS’ye baskın düzenlendi.

Yetkililer tarafından Salı günü soruşturulan ve “cum-ex” ya da temettü sıyırma olarak bilinen ticaret planında, bankalar ve yatırımcılar, temettü ödeme günlerinde şirketlerin hisselerini hızla takas edebiliyor ve hisse senedi sahipliğini bulanıklaştırıyor. Aynı zamanda birden fazla tarafın temettü üzerindeki vergi iadeleri için yanlış bir şekilde geri talepte bulunmak mümkün oluyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala