bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,526.02 3.15%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,073.36 2.31%
bnb
BNB (BNB) $ 552.62 2.71%
solana
Solana (SOL) $ 142.87 6.16%
xrp
XRP (XRP) $ 0.503268 1.37%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.458743 2.40%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152315 2.57%

Algorand (ALGO) Kaç TL?

algorand algo nedir ne ise yarar nasil satin alinir


1 Algorand ne kadar? 1 Algorand kaç TL? 1 ALGO kaç TL‘ye karşılık geliyor? Anlık ALGO fiyat bilgisine ve Algorand ile ilgili detaylı verilerle anlık olarak bu sayfa üzerinden ulaşabilirsiniz.

ALGO Grafiği

ALGO/TL Fiyat Dönüştürücü


Algorand Nedir?

Algorand (ALGO), hız, güvenlik ve merkezsizliği aynı anda çözmeyi hedefleyen blockchain platformudur. Haziran 2019’da Silvio Micali tarafından kurulan platforma katılmak için izin almanıza gerek yoktur ve açık kaynaklı olarak işler.

Algorand’in Özellikleri Nelerdir?

Merkezsiz veri depolama çözümü olarak hayatımıza giren Algorand (ALGO), ilk olarak 2019’da piyasaya sürülse de, sonrasında sık kullanılan blockchain çözümlerinden biri oldu. Ayrıca merkez bankalarının Algorand alt yapısı üzerine para birimlerini inşa etme süreçleri şu an çok gerçekleşmese de, zaman içinde güvenilir bir platform olduğu için birçok ülke tarafından kullanılabilir.

Algorand (ALGO) Nasıl Satın Alınır?

Algorand satın almak için, ilk olarak kripto para borsasında hesap açmanız gerekir. Ardından hesap açtıktan sonra kimlik doğrulama işlemleri yapmanız gerekir. Eğer doğrulama işlemlerindeki adımların tamamı yerine getirilirse kolayca Algorand alım satımı gerçekleştirebilirsiniz.

Türk Lirası ile Algorand (ALGO) Alma

Türk Lirası ile Algorand’i Bitci üzerinden alabilirsiniz.

Kredi Kartı ile ALGO Satın Alma

  1. Kullandığınız kripto para borsasında “Kripto Al” bölümüne gidin.
  2. Kripto para olarak Algorand (ALGo) ve para birimi olarak Türk Lirası’nı (TRY) seçin.
  3. Kredi kartı numarası ve istenilen ödeme bilgilerini eksiksiz girin.
  4. İşlemi onaylayın ve sonraki aşamaya geçin
  5. Bu aşamada banka size bir kod verecektir. Bu kodu doğru girdiğiniz takdirde tüm işlemleriniz tamamlanmış gözükür.
  6. Eğer banka ödeme detaylarını onaylarsa satın aldığınız ALGO’lar borsadaki cüzdanınıza aktarılacaktır.

Üçüncü Parti Ödeme Yöntemleriyle Algorand (ALGO) Satın Alma

  1. Borsanın TL ile kabul ettiği ödeme araçlarından birini seçin.
  2. Borsanın seçtiği üçüncü parti ödeme aracında hesabınızı oluşturun.
  3. Ardından banka hesabınızdan üçüncü parti hesabınıza ve sonrasında borsa hesabınıza aktarma işlemi gerçekleştirin.
  4. Sonrasında yatırdığınız para ile borsalarda ALGO alımı yapabilirsiniz.

Üçüncü parti uygulamaları, size hem düşük komisyon ücreti ödemenizi sağlar hem de kolayca nakit transferleri sağlayarak kripto para alımınızı kolaylaştırır. Bu sayede kredi kartı işlemleri gerçekleştirmenize gerek kalmaz. Ayrıca üçüncü parti uygulamalarında para yatırma işlemlerinizin reddedilme olasılığı yoktur.

EFT/Havale İşlemleri ile ALGO Satın Alma

EFT/Havale işlemleri aracılığıyla ALGO satın almak için, ilk olarak borsaların para aktarma sekmesine gitmeniz gerekir. Ardından bankadaki TL hesabınızı tanıttıktan sonra borsa hesabınıza fon aktarmanız gerekir. Fonlarınızı aktarma tamamlandıktan sonra borsalar üzerinden alım gerçekleştirebilirsiniz. Fonlar aktarıldıktan sonra banka ve borsa size bilgilendirme maili yollar. Bilgilendirme mailini aldıktan sonra ALGO token’larını borsadaki TL’lerinizi Tether’e dönüştürerek satın alabilirsiniz veya Bitci üzerinden direk TL olarak alım gerçekleştirebilirsiniz.

Algorand Satın Almak İsteyenlerin Bilmesi Gerekenler

Algorand’i kim geliştirdi?

Algorand, Silvio Micali tarafından geliştirildi.

Algorand fiyatı neye göre belirleniyor?

Algorand fiyatı, Algorand protokolündeki gelişmeler ve kripto para piyasasındaki gelişmelere göre belirlenir.

Algorand nasıl üretiliyor? Algorand nasıl kazanılır?

Algorand üretimi, Algorand ağındaki staking işlemleri aracılığıyla gerçekleşir.

Algorand kazanmak için kripto para borsalarında alım satım işlemleri, stake ettirme ve ödemeleri ALGO olarak almanız gerekir. Ödemeleri Algorand olarak almak için, ALGO’yu destekleyen online cüzdan hesabı açıp adreslerinizi paylaşmanız gerekir. Borsalarda ise, kripto para işlemleri üzerinden ALGO miktarınızı artırabilirsiniz. Borsalarda ALGO kazanmak için ilk olarak ALGO satın alıp yükseldiği zaman satıp düştüğü zaman aldıktan sonra elinizdeki ALGO’ları artırabilirsiniz. Diğer bir yöntem ise Algorand ağında stake ettirme işlemleri olarak yorumlanabilir. Stake ettirmek için ise cüzdanınızı bağlayıp elinizdeki ALGO’ları stake ettirmeniz gerekir.

Algorand (ALGO) almak için en az kaç Türk Lirası gerekir?

Kripto para borsaları, Algorand almak için herhangi bir üst sınır koymaz. Ama borsalar, komisyon oranları, likidite sağlama ve karlılıklarına göre koyacağı miktarlar değişkenlik gösterebilir. Bu yüzden herhangi bir borsada hesap açmadan önce minimum yatırma gereksinimlerine bakmanızı öneririz. Ama borsalar, birim başına kripto para fiyatı düşük olan coin’ler için en az 10 adet satın almanızı ister.

Algorand’larımı hemen satıp paraya çevirebilir miyim?

Kripto para borsalarında Terra’larınızı satıp kolayca paraya çevirebilirsiniz. Bunun için al-sat kısmına tıklayıp Algorand satış emrini verdikten sonra istediğiniz para birimine çevirebilirsiniz. Sattıktan sonra ise borsanızdaki fonlarınızı banka hesabınıza iletebilirsiniz.

Satın aldığım Algorand’larımı nasıl saklayacağım?

ALGO’larınızı borsa hesaplarınızda, online cüzdanlarda veya soğuk cüzdanlarda saklayabilirsiniz. Eğer çok sık alım satım işlemi yapacaksanız, borsada tutmanız en iyi seçenek olacaktır. Satın aldığınız ALGO’larınızı Algorand cüzdanlarında tutabilirsiniz.

Algorand ile ilgili en son gelişmeleri nasıl takip edebilirim?

Algorand ile ilgili son dakika gelişmelerini, kripto para haberlerini BTCHaber üzerinden takip edebilirsiniz.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Bu sayfadaki veriler, kripto para veri sağlayıcısı Coingecko tarafından sağlanmaktadır. Veriler gecikmeli olabilir. BTCHaber.com Coingecko tarafından sağlanan verilerin doğruluğunu kontrol etmez ve bu konudaki her türlü yükümlülüğü reddeder.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Ata Tekeli

İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat bölümünde okuyan Ata Tekeli, teknoloji hakkında yazmaya 2 sene önce başladı. İlk olarak teknoloji haberleri üzerinden çalışmalarını yürüterek kariyerine başlasa da zaman içerisinde blockchain ve kripto varlık alanlarına girdikten sonra ilk olarak blockchain haberleri sonrasında da rehber editörlüğü işlerini yürütüyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala