bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,951.94 0.46%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,117.60 0.33%
bnb
BNB (BNB) $ 578.82 0.71%
solana
Solana (SOL) $ 172.36 1.08%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522656 1.04%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482952 0.06%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153165 1.98%

Alchemy’ye Dev Yatırım! 10.2 Milyar Dolar Topladılar

alchemyye dev yatirim 10 2 milyar dolar topladilar

San Francisco merkezli kripto start-up’ı Alchemy, 10 milyar doları aşan bir yatırım aldı. Son finansman turundan yaklaşık dört ay sonra üçüncü büyük bağış toplama turuna çıkan kuruluş, Lightspeed ve Silver Lake tarafından 200 milyon dolarlık bir yatırım daha topladı.

Bağış toplama turuna Andreessen Horowitz, Coatue ve Pantera gibi daha önceki yatırımcılar da katıldı.

Alchemy Dev Yatırım ile 2 Kat Daha Büyüdü

Ekim ayından bu yana müşterilerinde üç kat artış kaydeden Alchemy, değerlemesini birkaç ay içinde neredeyse üç katına çıkardı. Kuruluş aldığı yatırım miktarını 3.5 milyar dolardan 10.2 milyar dolara yükseltti.

Alchemy’nin Kurucu Ortağı ve Baş Teknoloji Sorumlusu Joe Lau, CNBC’ye verdiği bir röportajda, web3’e dahil olmanın bir yolunu arayanlar için Alchemy’nin doğru yer olduğunu belirterek “Bunun Web 3′ün daha başlangıcı olduğunu düşünüyoruz.” demişti. 

Alchemy’nin kurucu ortağı ve CEO’su Nikil Viswanathan da yine CNBC’ye “Gelen daha fazla insanı memnuniyetle karşılıyoruz çünkü bu, tüm pazarı genişletmeye yardımcı oluyor.” açıklamasında bulundu.

Viswanathan, Alchemy’nin platformunda inşa edilen müşteri miktarını üç katına çıkarması ile son birkaç ayın şirket tarihindeki “en hızlı büyümeyi” kaydettiğini söyledi. 

Teknoloji yatırımcılarının, internetin geleceği olarak tanımlanan “Web 3”te kazananlar aradığını hatırlatalım. 

CB Insights’ın yakın tarihli raporuna göre, blockchain finansmanı geçen yıl yüzde 718 artarak ilk kez 25.5 milyar doları aştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala