bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,473.47 0.93%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,928.28 0.48%
bnb
BNB (BNB) $ 594.53 0.49%
solana
Solana (SOL) $ 144.16 1.06%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500616 1.03%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.437209 0.47%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.141419 1.72%

Alchemy Pay, Visa ve Mastercard hizmet sağlayıcısı oldu

alchemy pay

Fiat-kripto ödeme ağ geçidi Alchemy Pay, ödeme devleri Visa ve Mastercard’dan onaylanmış hizmet sağlayıcıları listesine dahil edilmek üzere resmi yetki aldı. Alchemy Pay’in varlığı artık Alchemy GPS adı altında Visa’nın Üçüncü Taraf Aracı (TPA) programında kabul edildi. Ayrıca Mastercard’ın Yan Veri Koruma (SDP) Uyumlu Hizmet Sağlayıcılarından biri olarak tanındı Alchemy Pay, faaliyetlerinde tüm sektörlerdeki kripto platformları tarafından kullanılan fiat-kripto rampalarının sağlanmasında sürekli olarak uyumluluğu sürdürdü ve dünya çapında site veri koruma yasalarına bağlı kaldı.

Geleneksel finans ve kripto para birimi arasında ‘köprü’ görevi gören Alchemy Pay, şu anda 173 ülkedeki Visa ve Mastercard kart sahipleri için kripto para birimleri ve NFT’ler satın almak üzere fiat ödemeleri işleyebilecek.

Visa ve Mastercard’ın küresel ağı, 200’den fazla ülke ve bölgede tüketiciler, tüccarlar, finansal kuruluşlar, işletmeler, stratejik ortaklar ve devlet kurumları arasında dijital ödemeleri kolaylaştırıyor. Şu anda dünya çapında 3,9 milyar Visa ve 1,55 milyar Mastercard sahibi bulunuyor. Kullanıcı sayısı, Alchemy Pay’e daha büyük bir nüfusa hizmet vermek için avantaj sağlıyor.

Resmi Visa ISO Üye İşyeri (ISO – M) olarak Alchemy Pay

Resmi Visa ISO Üye İşyeri (ISO – M) olarak listelenen Alchemy Pay, üye işyeri talebi, satış, müşteri hizmetleri, üye işyeri işlem talebi veya üye işyeri eğitim faaliyetleri yürütmek üzere kaydoldu.

Üçüncü Taraf Aracı Kayıt Programı, Visa müşterilerinin Visa Kurallarına, Ödeme Kartı Endüstrisi Veri Güvenliği Standardına (PCI DSS) ve Üçüncü Taraf Aracıların kullanımına ilişkin diğer geçerli güvenlik standartlarına uymalarını sağlamak için oluşturulmuş Visa tarafından zorunlu kılınan bir programdır. Aracı kaydı, Visa müşterileri için (veya onların tacirleri veya aracıları adına) talep faaliyetleri, yönetilen hizmetler sağlayan ve/veya Visa kart sahibi verilerini depolayan, işleyen veya ileten tüm kuruluşlar için gereklidir. Visa müşterilerinin, acentenin iş modelini, mali durumunu, geçmişini ve PCI DSS uyum durumunu anladıklarından emin olmak için durum tespiti incelemeleri yapmaları gerekmektedir.

Mastercard SDP programı

Mastercard SDP Uyumlu Kayıtlı Hizmet Sağlayıcı Listesi kayıtları, resmi bir uyumluluk onayı almış hizmet sağlayıcı olarak kayıtlı şirketleri yansıtır. Alchemy Pay gibi her Mastercard müşterisi, Mastercard kurallarına ve hizmet sağlayıcı olarak kayıtla ilgili diğer standartlara uymakla yükümlüdür. Bu liste Amazon, Google ve JP Morgan gibi diğer tanınmış şirketlerle doludur.

Alchemy Pay’in kripto ödeme ürünleri paketi

Alchemy Pay’in On & Off Rampası, DEX’ler, CEX’ler, kripto cüzdanları, NFT Pazarları, GameFi platformları, DeFi protokolleri ve uzman projeler gibi kripto platformları ve dApp’ler tarafından entegre edildi. Yılların kripto deneyimine sahip olan Alchemy Pay, Polygon, Avalanche, Algorand, Neo ve Arbitrum gibi büyük ağlarla sağlam ortaklıklar kurdu.

Rampa çözümü tamamen özelleştirilebilir ve API ve/veya eklenti yoluyla tam destek ile entegre edildi. Mastercard, Visa, Apple Pay ve Google Pay’i 173 ülkede ve ayrıca Avrupa’da SEPA gibi büyük ölçekli bankacılık sistemlerini deseklendi. Rampa, küresel ve kıtasal yöntemlerin ötesinde, Güneydoğu Asya ve Latin Amerika gibi gelişmekte olan pazarlara özellikle odaklanarak dünya genelindeki başlıca bölgesel cüzdanları deteklendi.

Kısa süre önce piyasaya sürülen Crypto Card Solution, Alchemy Pay’in kriptoyu daha geniş bir ortalama insan kitlesiyle buluşturmaya yönelik yeni girişimidir. İşletmelerin kullanıcılarına hem markalı sanal hem de fiziksel kripto kartlarını hızla kurmalarını ve vermelerini sağlamak için hizmet sunar, anında küresel alışverişi destekler ve ana akım jetonlarla kolayca doldurulabilir.

Uyumluluk: Değişmeyen öncelik

2023 yılının başlarında Alchemy Pay, prestijli Forbes “Web3 İnovasyon Öncüsü” ödülünü kazandı ve ardından Harvard Business Review tarafından yapılan bir röportajda öne çıkan olarak gösterildi. Eski Barack Obama Beyaz Saray danışmanı David Plouffe, Alchemy Pay’in küresel pazarlardaki genişlemesini desteklemek ve strateji, uyum ve hükümet ilişkilerine aktif olarak katkıda bulunmak için Küresel Stratejik Danışman olarak Alchemy Pay Danışma Kurulu’na katıldı.

Alchemy Pay, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Endonezya, Litvanya gibi çeşitli ülke ve bölgelerde lisans alma konusunda etkileyici bir geçmişe sahiptir. Özellikle, Birleşik Krallık’taki Yetkili Ödeme Kuruluşu Lisansı (API), ABD’deki Para Transmitter Lisansı (MTL) ve Hong Kong’daki Para Hizmeti Operatörleri (MSO) ve Sanal Varlık Hizmet Sağlayıcıları (VASP) gibi lisanslar için devam eden başvurular, mevzuata uygunluğa olan bağlılıklarını ve kripto ödeme endüstrisindeki hünerlerini daha da göstermektedir.

Bir ödeme sağlayıcısı olarak Alchemy Pay, kripto ve Web3’ün dünyanın dört bir yanındaki insanlar tarafından benimsenmesini mümkün kılıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala