bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,074.97 0.15%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,111.53 0.29%
bnb
BNB (BNB) $ 578.97 0.26%
solana
Solana (SOL) $ 173.20 0.13%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52044 0.53%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.477944 0.78%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153751 0.77%

Alan Adı Sağlayıcısı Eth.link Adresi İçin Uyarı Yaptı

alan adi saglayicisi eth link adresi icin uyari yapti

Web3 alan adı hizmeti olan Eth.link için bir uyarı geldi. Alan adı sağlayıcısı GoDaddy’ye göre, Eth.link alan adının kaydı sona ermiş durumda. ENS DAO kullanıcıları uyararak bu yenilemenin kötü niyetli kişi tarafından yapılması durumunda pek çok dolandırıcılık olayının yaşanabileceğini belirtti.

Eth.link Alan Adı Başka Bir Kişi Tarafından Yenilebilir

Alan adı sağlayıcısı GoDaddy tarafından yapılan açıklamaya göre Eth.link adresinin kayıt süresi 26 Temmuz 2022 tarihinde sona erdi ve alan adı 5 Eylül 2022 tarihinde yeniden satışa sunulacak. ENS DAO topluluğunun üyeleri, eth.link internet adresine gittiklerinde artık tek görecekleri, en üste yeşil bir etki alanı sona erme bildiriminin olduğu boş bir sayfa olacak. Bunun nedeni ise, alan adını yenileme yetkisine sahip tek kişi olan Virgil Griffith‘in Kuzey Korelilere yaptırımları aşmak için kripto para kullanmalarına yardımcı olmak suçundan 63 aylık hapis cezasına çarptırılması ve alan adını hapisten yenileyememesi. GoDaddy’nin yayımladığı bir bildirime göre eth.link adresinin kayıt süresi 26 Temmuz tarihinde sona erdi ve alan adı 5 Eylül tarihinde yeniden satışa sunulacak. Bu yeniden satışa sunulma durumunda alan adı herkes tarafından satın alınabilir olacak.

alan adi saglayicisi eth link adresi icin uyari yapti 2

ENS DAO, bir Etki Alanı Adı Hizmeti sağlayıcısının web3 sürümü olan Ethereum Ad Hizmeti protokolünü yöneten merkezi olmayan özerk bir kuruluştur. ENS, Ethereum topluluğu boyunca ortaya çıkan sayısız .eth adının arkasındaki protokoldür. Kullanıcılar kendi etki adlarına sahip olmanın bir yolu olarak .eth adlarını satın aldı. Kullanıcılar daha sonrasında bu satın aldıkları ENS adlarını cüzdan adreslerine bağlayabilir ve bu durumda da kullanıcıların kripto gönderim – alma işlemleri kolaylaşabilir. Bunun nedeni ise kullanıcılar uzun ve karmaşık bir Ethereum adresi yazmak yerine sadece alan adını yazarak gönderim ya da alma işlemi yapabilmeleri olarak açıklanabilir.

ENS İcra Direktörü Khori Whittaker açıklamasında, “ENS başlatıldığında Ethereum Vakfı’nda çalışan Virgil Griffith, ENS protokolüne erken katkıda bulundu. ENS izinsiz bir protokol olduğu için, herkesi bunun üzerinde dApp’ler oluşturabilir; bu durum Virgil’in eth.link ile ilişkisi için geçerlidir. Virgil bu alan adını satın aldı ve ENS alanlarını çözen bir uygulama geliştirdi.” dedi. Son olarak ENS DAO Twitter hesabı üzerinden yapılan bir paylaşıma göre, EasyDNS CEO’su Mark Jeftovic, alan adı sağlayıcısı olan GoDaddy’nin anlaşmayı “aniden” ve “haber vermeden” iptal etmesine karar vermeden önce alan adresini bir yıl daha yenilemek için daha önceden bir anlaşma yapmıştı. Konu hakkında GoDaddy’den şimdilik yapılmış bir açıklama bulunmuyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala