bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,351.24 1.29%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,140.86 1.72%
bnb
BNB (BNB) $ 604.50 0.39%
solana
Solana (SOL) $ 143.39 0.57%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523478 1.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468297 0.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15053 1.56%

AKRO Coin Nedir? Akropolis (AKRO) Coin Yorum ve Geleceği 2022

Bu yazımızda AKRO coin nedir, kripto para birimi Akropolis (AKRO) nedir, AKRO coin nasıl satın alınır gibi sorulara cevap vermeye çalıştık. AKRO coin yorum ve geleceği hakkında detaylar…


Akropolis (AKRO) Coin Nedir?

Akropolis merkezi olmayan, dağıtılmış bir tasarruf ve emeklilik fonu oluşturmak amacıyla kuruldu, ancak bundan çok daha fazlası haline geldi. Yaratıcıların finansal protokoller, dApp’ler ve DAO’lar oluşturması için AkropolisOS altyapısıyla başladı.

Eksiksiz araç seti, akıllı sözleşmeye dayalı merkezi olmayan finans ürünlerinin oluşturulmasına izin verir. Geliştiriciler, AkropolisOS’u kullanarak kullanıcıların yatırım yapmalarına, ödünç vermelerine, tasarruf etmelerine ve stake edilen kripto para birimlerinden kazanmalarına olanak tanıyan platformlar oluşturabilir. Hatta DeFi’de benzersiz bir dönüş olan eksik teminatlı krediler yaratmanın bir yolunu bile sağladı.

DAO yönetimi altında kalan sermaye havuzlarının oluşturulması ve kontrolü yoluyla çalışır. Sermaye havuzları, herhangi bir finansal sonucu sağlayacak şekilde yapılandırılabilir.

Buna borç verme havuzları, tasarruf havuzları, sigorta havuzları, emeklilik fonu havuzları, grup yatırım havuzları ve hayal edebileceğiniz diğer finansal havuzlar dahildir. Havuz DAO üyeleri, havuza likidite sağlamak, kredi sağlamak için stake yapmak ve oy kullanmak için tazminat alırlar.


Projenin en önemli hedefi, geleneksel bankacılık ve sigorta ürünlerinin çoğunu “karşılıklı veya kooperatif” modelini kullanan merkezi olmayan sürümlerle değiştirmek olmuştur. Kurucular, bunun daha adil bir bankacılık sistemi oluşturduğuna ve sistemde gerçek bir amaca hizmet etmeyen yağmacı aracıları da ortadan kaldırdığına inanıyor.

Akropolis (AKRO) Ne Zaman Çıktı?

Akropolis ana ağı, Haziran 2020’de başlatıldı ve o zamandan beri büyük adımlar attı. Aslında, Şubat 2021 itibariyle, Yearn Finance ile bir “birleşme”nin ardından proje büyük bir değişim halindedir.

Bu inceleme, çoğu durumda açık kaynaklı hale gelen ve topluluğa teslim edilen mevcut ürünlerden bazılarını açıklayacak ve ardından devam eden değişikliklerin arkasındaki mantığı ve Akropolis’in geleceğini açıklamaya devam edecektir.

aa 1

AkropolisOS Nasıl Çalışır?

Pek çok DeFi protokolü gibi Akropolis de başlangıçta Ethereum blok zincirinde uygulandı. Bununla birlikte, turing çalıştırabilen bir sanal makine ile herhangi bir blok zincirinde uygulanabilir.

AkropolisOS, OpenZepplin SDK kullanılarak modüler bir çerçeve olarak inşa edilen ve Façade yazılım tasarımına dayanan projenin temel taşıdır. AkropolisOS, geliştiricilerin bir DAO’yu hızlı bir şekilde kurmasına ve yönetmesine izin verirken, aynı zamanda çok çeşitli özelleştirilebilir özelliklere izin vermek için oluşturuldu.

Akropolis ayrıca, Akropolis’i Polkadot ekosistemiyle bütünleştiren Polkahub ve Polkahub Bridge çözümlerine yol açan Substrate üzerine inşa edilmiştir.

Akropolis protokolünde, her biri aşağıdaki ayrı işlevlerden sorumlu olan birkaç katman vardır:

  • Kimlik Yönetimi modülü (IM)
  • muhasebe modülü
  • AFO bakım ve Yönetim Modülü
  • Ağ Yönetimi modülü
  • Ödeme işleme Modülü (C2FC Çerçevesi)

Bu özellikler, Akropolis’in Otonom Finans Kuruluşlarının (AFO’lar) gelişimini kolaylaştırabilmesi için dahil edilmiştir. Bunlar, dahili ve harici sermaye sağlayıcılarla (havuzlama yoluyla) ve diğer paydaşlarla etkileşime giren kamu veya özel kuruluşlardır.

AkropolisOS kullanılarak yapılan ilk ürünler Sparta ve Delphi ürünleriydi. Bunlar, kullanıcıların çiftlik DeFi tokenlerini vermelerine ve kredi ve tasarruf sürecine katılmalarına olanak tanır. Bu ağlar, stake etme ve yönetişim için AKRO tokenini kullanır ve Delphi ürünü ayrıca bir ABEL tokeni kullanır. AKRO tokeni öncelikle ağ güveni oluşturmak ve blok doğrulama, teminat kilitleme ve oy katılımı yoluyla ağ yönetişimi sağlamak için kullanılır.

dd

İki Sermaye Havuzu: Sparta ve Delphi

Akropolis ekosistemine eklenen ilk iki ürün Sparta ve Delphi sermaye havuzları oldu.

Sparta, teminatsız kredilere de ortam sağlayan bir tasarruf havuzudur. Üyeleri için yerel bir getiri ve faiz oranı gelir mekanizması sağlar. Herkes havuza sermaye katabilir ve daha sonra tahvil eğrisine ve havuz likidite tutarlarıyla ilgili değişikliklere göre kazanabilir. Bir kullanıcı, kredinin değere %50’sini sağlayarak eksik teminatlı bir krediye de erişebilir. Havuzda fon yatırarak borç veren olmak da mümkündür.

Delphi, verim çiftçiliği ve otomatik pasif yatırım için oluşturuldu. Kullanıcıların çiftlik DeFi tokenleri vermesine veya Bitcoin ve Ethereum’a dolar maliyeti sağlamasına olanak tanır. Delphi kullanıcıları ayrıca AKRO yönetim tokeni ödülleriyle tasarruf ve likidite sağlanmasına dayalı ödüller kazanabilirler.

Akropolis Ekibi

Ana Andrianova: Ana, Akropolis’in CEO’su ve projenin kurucu ortağıdır. Oxford Üniversitesi mezunudur ve projeye varlık yönetimi konusunda güçlü bir arka plan getirmiştir.

Kendi fonlarını (Byhiras ve Apiro Capital) kurmadan önce Lehman Brothers dahil olmak üzere bir dizi yatırım/fon yönetimi firmasında çalıştı. Geçmişte Web3 Vakfı Danışmanı olarak görev yaptı ve daha önce AB tarafından finanse edilen bir endüstriyel inkübatör olan OpenMaker.eu için Danışma Kurulu Üyesiydi.

Kate Kurbanova: Kate, Akropolis’in Operasyon Başkanı ve projenin diğer kurucu ortağıdır. Ayrıca güçlü bir finansal geçmişe sahip ve birkaç yıldır blockchain sektöründe çalışıyor. Blockchain mikro görev platformu Latium’un Danışmanıydı ve daha sonra Cindicator için Analitik Başkanı rolüne geçti. Kate, araştırma araçları ve metodolojileri geliştirme ve kriptoya özel kullanım durumları için ürün ve hizmetleri uyarlama konusunda uzmanlaşmıştır.

Akropolis ekibinin tamamı oldukça küçüktür ve çok sayıda teknoloji yeteneğine sahiptir. Ekip, Otomasyon ve Makine Öğrenimi alanında doktora derecesi alan ve 2010’dan beri blok zinciri alanında yer alan Baş Geliştirici Alexander Mazaletskiy’i içeriyor.

Pavel Rubin projede Solidity Developer olarak yer alıyor ve Yazılım Tasarımı ve UI/UX alanlarında çalışan üç ekip üyesi var. Yakın zamanda Yearn Finance ile yapılan birleşmeyle birlikte, iki proje arasındaki kaynakların nasıl paylaşıldığına bağlı olarak ekibin boyutu önemli ölçüde değişebilir.

sta

Akropolis (AKRO) Fiyatı Nedir?

Akropolis (AKRO) Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Akro Coin 0,237546 TL TL’den işlem görüyor. Akro Coin fiyatı son 24 saat içerisinde 1.85% değişim gösterdi. Akro Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 5,948,528 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 730,380 dolar seviyesinde.

Akropolis (AKRO) Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Akro Coin $ 0.007302 dolardan işlem görüyor. 2022 yılının Mart ayı itibariyle Akro Coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 0,079 dolarla kaydetti. Bununla birlikte Akro coin yılın en düşük seviyesini ise 0,009 dolarla belirledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala