bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,693.33 0.66%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,168.58 0.91%
bnb
BNB (BNB) $ 613.80 1.15%
solana
Solana (SOL) $ 146.52 1.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52854 0.15%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475156 0.39%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152648 0.23%

Ak Yatırım’dan Kripto Hamlesi: Stablex’i Satın Alıyor

Ak Yatirimdan Kripto Hamlesi Stablexi Satin Aliyor

Türkiye’de kripto paralara olan yüksek ilgi, kurumsal şirketlerin de dikkatini çekiyor. Önde gelen bankalardan biri olan Akbank’ın iştiraki Ak Yatırım, kripto sektörü için önemli bir adım attı. Ak Yatırım, Stablex‘i satın almak için resmi girişimlere başladığını duyurdu.

Ak Yatirimdan Kripto Hamlesi Stablexi Satin Aliyor1

Ak Yatırım, Stablex’i Satın Alıyor

Akbank iştiraki Ak Yatırım, Stablex borsasının çoğunluk hisselerini satın almak için resmi girişimleri başlattı. Ak Yatırım’ın 14 Mart’ta Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamada, Stablex‘in çoğunluk hisselerinin devralınabilmesi amacıyla pay alım ve iştirak sözleşmesi imzalandığı bildirildi. Açıklamada, devir işleminin Rekabet Kurulu’nun onay vermesi ve sözleşmede düzenlenen diğer ön şartların yerine getirilmesi ile gerçekleştirileceği kaydedildi. Devir bedeli ödemesinin ise kapanış tarihinde yapılacağı ifade edildi. Rekabet Kurumu da başvurunun işleme alındığını bildirdi.

Akbank’ın Stablex’i satın almak için görüştüğü iddiaları geçen yıl ağustos ayında ortaya çıkmıştı. Stablex borsası, 2020 yılında Jihad Shannak tarafından kuruldu. Stablex CEO’su Turgut Güney de uzun yıllar Akbank bünyesinde yönetici olarak görev yapmıştı. Güney, 2011 ve 2017 yılları arasında Akbank Teknoloji ve Operasyon Genel Müdür Yardımcılığı (COO) görevini üstlenmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala