bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,014.08 4.36%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,940.75 7.09%
bnb
BNB (BNB) $ 567.93 3.76%
solana
Solana (SOL) $ 121.67 9.46%
xrp
XRP (XRP) $ 0.49419 4.24%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.431377 4.46%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.130153 7.13%

AK Parti’den ‘blokzincirin önünü kapamayacağız’ taahhüdü

akparti

“Kripto varlıklara ciddi bir toplumsal ilgi var. Burada vatandaşımızı korumak ama bir yandan da blokzincir zihniyetinin önünü açmak istiyoruz”

Anadolu Ajansı’na konuşan AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri merakla beklenen kripto regülasyonları hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Türkiye’deki blokzincir ekosistemini önde gelenleriyle bir araya geldiklerini belirten İleri, söz konusu topluluğun “merkeziyetsiz denilen, ortada bir otorite kalmadan tamamen toplumsal güven esasıyla hareket edebilen, akıllı sözleşmeler yoluyla birçok sürecin hızlandığı, otomatikleştiği bir yapının” üzerinde durduğunu söyledi.

Kripto topluluğuyla yaptıkları görüşmeler hakkında İleri, “Bunun Türkiye için ne kadar kritik olduğunu gördüğümüzü sevinerek karşılıyorlar. Bize, Türkiye’nin bu anlamda önemli söz sahibi olabileceğini, ciddi avantajları olduğunu anlatıyorlar” diye konuştu.

‘Toplumumuzda daha çok kripto varlıklar vesilesiyle biliniyor ama…’

“Toplumumuzda daha çok kripto varlıklar vesilesiyle bilinen ama aslına bakacak olursanız kripto varlıkların çok ötesinde bir teknoloji alanı bu. Bu, lojistikten tutun sağlık yönetimine kadar dünyayı dönüştürebilecek bir teknolojik bakış açısıdır” ifadelerini kullanan İleri, “Yenilikçi teknolojiler alanında, gerek blokzincir gerek yapay zeka olsun, Türkiye’nin söz sahibi ülkelerden biri olacağına inanıyorum. Bu istikametteki yürüyüşümüz devam ediyor” diye konuştu.

‘Vatandaşımızı korurken blokzincirin önünü kapamıyoruz’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, kripto regülasyonları üzerine bir taslak çalışıldığını söylerken, Türkiye’nin bu anlamda “hızlı hareket eden ülkelerden biri” olduğunu ifade etti: “Geçtiğimiz yıllarda bir çalışma başlattık. Ben de sürecin bir kısmında vardım. Kripto varlıklar noktasında ciddi bir toplumsal ilgi var. Burada vatandaşımızı korumak, vatandaşımızın güvenliğini sağlamak ama bir yandan da blokzincir zihniyetinin önünü açmak, onun önünü kapatmamak noktasında çalışmalarımız oldu, oluyor. Bu kapsamda sektörle de iletişim halindeyiz. İlgili kurumlar çalışmalarını yapıyorlar. İlerleyen süreçlerde bu konu tekrar gündeme gelecek.”

Metaverse de ele alındı

Geçtiğimiz yıl AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığı tarafından düzenlenen Blokzincir İstanbul ve Forum Metaverse etkinliklerine vurgu yapan İleri, dünya çapında akademisyenlerle bu konuları tartıştıklarını ve toplumda farkındalık oluşturarak bir nevi istikamet çizdiklerini belirtti.

Söz konusu metaverse etkinliğine ilişkin, “Bu teknolojilerin Türkiye’ye ne gibi açılımlar getirdiğini, bu alandaki avantajların neler olduğu gibi konuları tartıştıklarını ve buradaki “verimli” konuşmaların AK Parti’nin konu hakkındaki görüşünü oluşturduğunu söyledi.


Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala