bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,663.59 0.11%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,945.72 2.07%
bnb
BNB (BNB) $ 571.04 2.00%
solana
Solana (SOL) $ 163.15 0.99%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516309 0.29%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46441 0.98%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150201 3.55%

ABD’li spot Bitcoin ETF ihraççısı Valkyrie riski dağıtıyor

valkyrie bitcoin etf basvurusu yapti

Ocak ayında ABD borsalarında spot Bitcoin yatırım fonunu (ETF) listeleyen varlık yöneticisi Valkyrie bir dizi değişikliğe gitti. 1 Şubat 2024 tarihli resmi belgelere göre yatırım fonu, elindeki varlıkları Coinbase’in yanında bir şirkete daha emanet etmeye karar verdi.

Belgede, Valkyrie’nin ihraç ettiği BRRR kodlu spot Bitcoin ETF’inin Coinbase haricinde yeni ortağı BitGo’dan da hizmet alacağı ortaya çıktı.

Basına yansıyan haberleri doğrulayan BitGo, yaptığı açıklamada BRRR fonunun varlıklarının bir kısmını güvenle elinde tutacağını belirtti:

“Valkyrie Funds’ın Bitcoin ETF’i için nitelikli saklayıcı olarak BitGo’yu seçtiğini duyurmaktan gurur duyuyoruz.”

Basın bülteninde söz alan BitGo CEO’su Mike Belshe, işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi:

“Valkyrie Investments, yatırımcılara dijital varlık alanından yararlanmaları için fon sağlayarak sektörde adını duyurdu. Bu yılın başlarında, dünyanın dört bir yanındaki yatırımcıların Bitcoin’e erişmelerine yardımcı olmak için en yeni ETF’leriyle yeni bir adım attılar. Ürünlerini desteklemek için onların varlıklarını korumak bizim için bir ayrıcalıktır.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala