bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,981.87 2.18%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,118.43 0.73%
bnb
BNB (BNB) $ 593.62 2.65%
solana
Solana (SOL) $ 136.53 5.07%
xrp
XRP (XRP) $ 0.514806 1.97%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.454775 2.84%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145119 3.76%

ABD’li borsadan şaşırtan DOGE, LTC ve BCH hamlesi

coinbase doge shib ltc

ABD merkezli kripto para borsası Coinbase, 1 Nisan tarihinde Dogecoin (DOGE), Litecoin (LTC) ve Bitcoin Cash (BCH) vadeli işlemlerini başlatacak.

SEC ve CFTC’nin yakın gözetiminde olan kripto borsası Coinbase, kripto yatırımcılarını şaşırtan bir hamle yaptı. ABD merkezli halka açık kripto borsası, geçtiğimiz günlerde lansmanını yaptığı türev piyasalar platformunu genişletti.

Coinbase’in vadeli işlemler platformu Coinbase Derivatives, 1 Nisan tarihinde Dogecoin (DOGE), Litecoin (LTC) ve Bitcoin Cash (BCH) işlemlerini başlatacak. Borsanın bu listelemeyi düzenleyici baskılarının ortasında gerçekleştirmesi ise dikkat çekti.

coinbase vadeli

Coinbase’ten DOGE, LTC ve BCH listelemesi

ABD’de halka açık bir şekilde hizmet veren Coinbase, Coinbase Derivatives’e Dogecoin (DOGE), Litecoin (LTC) ve Bitcoin Cash (BCH) eklemek için harekete geçti.

Dünyanın en büyük kripto borsalarından birisi olan Coinbase, 7 Mart tarihinde Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’na (CFTC) bir mektup gönderdi. Borsa, CFTC’ye DOGE, LTC ve BCH için aylık nakit uzlaşmalı vadeli işlem sözleşmeleri başlatma niyetini açıkladı. Mektup, CFTC Sekreteri Christopher Kirkpatrick’e hitaben yazıldı.

Coinbase’in CFTC’ye gönderdiği mektupta, önerilen sözleşme büyüklükleri, uzlaşma yöntemleri ve ürünlerin yapısı ayrıntılı olarak açıklandı. Veriler üzerinden detaylandırma yapan borsa, mevzuata uygunluğu doğrulamış oldu. Coinbase, üç vadeli işlem ürününü listelemek için CFTC yönetmeliği 40.2(a) kapsamından yararlandığını belirtti.

ABD’li borsanın tercih ettiği üç kripto para da SEC’nin emtia olarak kabul ettiği projeler oldu. Bu nedenle seçildikleri düşünülen üç kripto paranın, 1 Nisan’da alım satıma açılacağı belirtildi.

Şaka amacıyla başlatılan Dogecoin, Nisan ayının meşhur şakalar günü nedeniyle ciddi bir ilgi görüyor. Coinbase türevleri ise LTC ve BCH’nin yanında DOGE’yi de tercih etti.

Her üç kripto paranın da menkul kıymet olarak yansıtılması, sınıflandırmalar için çeşitli sorunları gündeme getirdi. ETF analisti James Seyffart, SEC’nin tavrını merak ettiğini dile getirdi.

Seyffart, SEC’nin bu üç ürünü menkul kıymet vadeli işlemleri yerine emtia vadeli işlemleri olarak kategorize etmesine itiraz edilip edilmediğini merak ettiğini dile getirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala