bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,405.45 1.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,984.82 0.12%
bnb
BNB (BNB) $ 600.32 3.77%
solana
Solana (SOL) $ 143.76 1.30%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519042 0.43%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.454419 3.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146091 1.09%

ABD’de kripto vergilendirme yönergeleri tartışmalar yaratıyor

abdde kripto vergilendirme yonergeleri tartismalar yaratiyor

ABD Başkanı Joe Biden‘ın önerdiği kripto vergilendirme yönergeleri, dijital varlık sektöründe büyük bir tartışma başlattı. Pek çok uzman, bu yeni düzenlemelerin kripto endüstrisine zarar vereceğini öne sürüyor.

Kripto Liderleri Yeni Yönergeleri Eleştiriyor

Kripto camiası, Biden’ın önerdiği dijital varlık vergilendirme talimatlarına sıcak bakmıyor. Son dönemde, ABD Başkanı Joe Biden’ın kripto paraların vergilendirilmesiyle ilgili sunduğu yeni yönergeler birçok kripto uzmanı ve yatırımcısı tarafından eleştiriye maruz kaldı.

25 Ağustos’ta, dijital varlık kullanıcılarının vergi kaçırmalarını engellemek adına, İç Gelir Hizmetleri (IRS) yeni birtakım düzenlemelerin geliştirilmesini teklif etti. Bu düzenlemelerle, aracı kurumlar, dijital varlık işlemlerini rapor ederken yeni bir format kullanacaklar.

ABD Hazine Bakanlığı, bu yeni yönergelerin dijital varlıkların raporlanmasını standartlaştıracağını ifade etti. Fakat, kripto camiasından birçok isim, bu türden katı yönergelerin sektörü ABD dışına itebileceği endişesini taşıyor.

Önde gelen kripto analiz firması Messari’nin CEO’su Ryan Selkis, Biden’ın bir sonraki seçim döneminde başkanlığa devam etmesi durumunda, kripto sektörünün ABD’de büyümeyeceğini öne sürdü.

Benzer şekilde, kripto yatırım şirketi CoinFund’un lideri Chris Perkins, bu tür yönergelerin Amerika’nın geride kalmasına yol açabileceğini ve global inovasyon akışını olumsuz etkileyebileceğini dile getirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala