bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,588.50 1.95%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,999.83 1.12%
bnb
BNB (BNB) $ 597.91 2.48%
solana
Solana (SOL) $ 144.17 3.48%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521175 0.79%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.463026 4.21%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146929 2.83%

ABD’de kripto vergi kuralları için kritik çağrı

ABDde tarim disi istihdam beklentiyi asti2

ABD’de milletvekilleri hazineye önerilen kripto vergi kurallarına ilişkin revizyon çağrısı yaptı. Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı Patrick McHenry ve Kongre Üyesi Ritchie Torres, dokuz milletvekilinden oluşan gruba liderlik etti.

Grup, önerilen vergilendirme planının tehlikeli olduğunu ve uygunsuz erişime sahip olduğunu nitelendirdi. Vekillerin hamlesi, kripto sektörünün şikayetlerinin ardından geldi. Dokuz isim arasında her iki partiden milletvekilleri bulunuyor.

Vekiller, ABD Hazine Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Lily Batchelder’a konu ile ilgili bir mektup yazdı. Mektupta, dijital varlık aracı tanımının aşırı geniş ve yetersiz olduğu belirtildi. Kuralların nihai hale getirilmesinin ABD’deki dijital varlık ekosistemini tehdit ettiğine dikkat çekildi.

Ağustos ayında önerilen kripto vergi kurallarına 124 binden fazla yorum geldi. Kurallara ilişkin açık yorum dönemi bir süre önce sona erdi. Yetkililerin sektöre yönelttiği sorular vergi teklifinin revizyona açık olabileceğini ortaya koydu. Düzenlemenin son aşamaya gelmesi için aylar olduğu belirtildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala