bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,212.20 1.15%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,096.15 0.88%
bnb
BNB (BNB) $ 560.84 2.04%
solana
Solana (SOL) $ 145.01 3.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.505737 0.68%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471615 3.64%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15368 1.80%

ABD Temsilciler Meclisi, Biden’a Tartışmalı Altyapı Tasarısını Gönderiyor

abd temsilciler meclisi tartismali altyapi tasarisi icin oy kullandi 2

ABD Temsilciler Meclisi, tartışmalı kripto varlık vergi raporlama şartını içeren iki taraflı bir altyapı tasarısını kabul etmek için oy kullandı. Cuma geç saatlerde gerçekleşen oylamada en az 218 evet ile tasarı lehine oy kullanıldı. Bununla beraber iki partinin de desteği ile tasarı meclisten geçti.

Ayrıca hatırlatmak gerekirse; Senato, kripto varlık hükmünü değiştirme girişimlerini durdurmasının ardından Ağustos ayında tasarıyı kabul etmişti.

abd temsilciler meclisi tartismali altyapi tasarisi icin oy kullandi

Tasarı Şimdi İmzası için ABD Başkanı Joe Biden’a Gidiyor

Söz konusu olan tasarıdan, komisyoncu tanımını genişleten vergi raporlama gerekliliği nedeniyle kripto topluluğunda endişe duyuluyordu. Bu durum, madenciler gibi varlıkları ve işlemleri gerçekten kolaylaştırmayan diğer tarafları kapsıyordu.

Tasarıda yer alan bir başka hüküm de toplulukta korku yarattı. Yaklaşık 40 yıl önce 10.000 doların üzerindeki yüz yüze nakit işlemleri için geçerli olmak üzere yazılan yasa, esasen alıcıların 15 gün içinde hükümete gönderenin kişisel bilgilerini doğrulamasını ve Sosyal Güvenlik numarasını, işlemin niteliğini ve diğer bilgileri kaydetmesini ve işlemi rapor etmesini gerektiriyor.

Diğer yandan vergi kanunu ihlallerinden farklı olarak, 6050I ihlalleri bir suçtur ve bazı avukatlar, NFT’ler gibi dijital varlıklara uygulandığında, yasaya uymanın neredeyse imkansız olabileceğine dikkat çekildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala