bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,094.64 0.77%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,006.71 0.24%
bnb
BNB (BNB) $ 594.21 1.53%
solana
Solana (SOL) $ 147.12 0.26%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51686 2.01%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457195 0.52%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148904 0.19%

ABD: “Kripto mikserleri kara para aklama merkezleridir”

abd 1

ABD Hazinesi, uluslararası kripto para mikserlerini kara para aklama merkezleri olarak göreceğini açıkladı. Kararın gerekçesi ise “Hamas’ın bu hesapları kullandığı” oldu.

Gerekçe: Hamas

The Wall Street Journal’a göre ABD Hazine Bakanlığı, Hamas’ın diğer terörist gruplarla birlikte kullandığı gerekçesiyle uluslararası kripto mikserlerini kara para aklama merkezleri olarak belirlediğini duyurdu.

WSJ, bu atamanın bir tür yaptırım olduğunu ve herhangi bir finansal işlem için belirli bir raporlama gerektireceğini belirtti.

WSJ’ye göre Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo, “Bugünkü eylem, Hazine’nin devlete bağlı siber aktörler, siber suçlular ve terörist gruplar da dahil olmak üzere geniş bir yelpazedeki yasadışı aktörler tarafından Dönüştürülebilir Sanal Para Birimi karışımının istismar edilmesiyle mücadele etme kararlılığının altını çiziyor.” dedi ve ekledi:

“Daha geniş anlamda, Hazine Bakanlığı, Hamas ve Filistin İslami Cihad dahil olmak üzere terörist gruplar tarafından CVC ekosisteminin tüm yönlerinin yasadışı kullanımıyla agresif bir şekilde mücadele etmektedir.”

Söz konusu atama, WSJ’nin Hamas’ın diğer militan gruplarla birlikte bu ayın başlarında İsrail’deki saldırılar öncesinde kriptoyu bir finansman aracı olarak kullandığını söylediği bir rapordan sonra gelmiş oldu. D-Mass Senatörü Elizabeth Warren, hem Demokratlar hem de Cumhuriyetçiler dahil olmak üzere yüzden fazla milletvekiliyle birlikte, Salı günü Biden yönetimine gönderilen bir mektupta Hamas’ın kripto yoluyla milyonlarca doları nasıl topladığından endişe duyduklarını söyledi.

Mektupta, “Kongre kripto para aklama ve yasadışı finans risklerini azaltmak için tasarlanmış yasa tekliflerini değerlendirirken, yasadışı kripto faaliyetlerini anlamlı bir şekilde azaltmak ve ulusal güvenliğimizi ve müttefiklerimizin güvenliğini korumak için hızlı ve kategorik olarak harekete geçmenizi istiyoruz.” ifadeleri yer aldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Beyza Nur Kızıldemir

Beyza Nur Kızıldemir 6 Temmuz 1997 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise yıllarını Bursa’da geçirdi. Şu an İstanbul’da yaşıyor. Çocukluğundan bu yana tiyatro, müzik, sinema ve edebiyata ilgi duydu, zaman zaman bu branşlarda eğitimler aldı. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olan Beyza, aynı zamanda Gazetecilik bölümü ile de çift anadal yaptı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala