bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,850.91 0.10%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,068.86 1.49%
bnb
BNB (BNB) $ 576.20 0.29%
solana
Solana (SOL) $ 168.30 2.09%
xrp
XRP (XRP) $ 0.512088 1.89%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469197 2.79%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149992 1.74%

ABD Kongresinde Tether “Kötü Örnek” Olarak Öne Çıktı 

abd kongresinde tether kotu ornek olarak one cikti

ABD Kongresi sabit coin’ler üzerine çıkacak yasalar için görüşme sürecinde. Biri bu hafta, diğeri gelecek hafta olacak olan iki oturumlar, Kongre üyelerinin görüşleriyle Tether için kritik oldu.

Finansal Piyasalar Çalışma Grubu’ndan (PWG) Hazine Müsteşarı Nellie Liang‘ın öncülük ettiği sabit coin’lerle ilgili bir raporun devamı niteliğindeki toplantıda Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi ve Senato Bankacılık Komitesi bulundu.

PWG raporu, özellikle, konuyu inceleyenlerin temel endişesi olan, bazı sabit coin’lerin yatırımcılara risk oluşturabileceğine odaklanmıştı. Bu hafta Meclis’teki oturumda Tether ismi birçok yasa koyucu için birinci sırada yer aldı.

Hazırlık materyallerinde, komite üyeleri özellikle Tether’i tam olarak desteklenmeyen bir para birimi olarak adlandırdı. 

Sorunlar arasında “Kullanıcı koruması: çoğu rezerv para birimi (örneğin Tether) tarafından tam olarak desteklenmiyor” ifadesine yer verilirken, oturumu yürüten Liang ve Temsilci Bill Posey arasındaki bir diyalogda Posey’nin, “Tether’in bir dolar veya nakit eşdeğeri tarafından desteklenip desteklenmediğini bize söyleyebilir misiniz?” sorusuna Liang, “Açıkladıklarından anladığım kadarıyla, destekleri risksiz olmayan varlıkları içeriyor.” yanıtını verdi.

abd kongresinde tether kotu ornek olarak one cikti22

Tether’in teminatlandırılmamış ve desteklenmemiş yapıya sahip olduğunu öne süren Liang, “Veri yayınlıyorlar, ancak anladığım kadarıyla teslim edemeyebilirler.” diye konuştu.

ABD Kongresinde Tether Tartışmaları

Liang idaresi, Tether’i özel olarak kınamaktan kaçınırken, sabit coin’ler 15 Şubat‘ta Senato Bankacılık Komitesi‘ne gidiyor.

Görüşmelerde benzer endişelerin tartışılacağı düşünülürken, komite başkanı Sherrod Brown‘ın Tether yöneticileriyle iletişim kurmaya çalışırken hüsrana uğraması da yer alıyor. 

Şubat ayında Brown‘ın ofisi, The Block‘a, temasa geçilen tüm yayıncılardan yanıt alıp almadıklarını söylemedi.

Pennsylvania Üniversitesi profesörü Kevin Werbach, “Sabit coin Tether, destekleri hakkında yalan söylediği tespit edilmesine rağmen dijital varlık dünyasında büyük bir rol oynamaya devam ediyor.” dedi.

Bu gündemde Tether ise, The Block’a yaptığı açıklamada “Tether, rezervlerinin bileşimine ışık tutmada öncülük etti. Yüzde cinsinden ticari senet yatırımlarında da net bir düşüş gösterdi. Ticari kağıtlardaki bu azalma, topluluk geri bildirimlerine bir yanıt olarak geliyor.” dedi.

Ancak hâlâ Tether’in beyan edilen rezervlerinin yüzde 40’ından fazlasını belirtilmemiş ticari kağıt oluşturuyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala