ABD Hazinesi, Kripto İşletmeleri için Yeni Bir Rehber Yayımladı

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

ABD Hazine Bakanlığı, kripto endüstrisini yakın mercek altına aldı. ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC), 15 Ekim günü, yeni bir rehber içerik yayımladı. Bu rehberde ABD Hazinesi, kripto işletmeleri için bazı yaptırımlara dikkat çekiyor.

ABD Hazinesi Kripto İşletmeleri için Yaptırım Kılavuzu Paylaştı

OFAC, sektördeki oyuncuların söz konusu yaptırımlara uymasını kolaylaştırmak adına “Sanal Para Birimi Endüstrisi için Yaptırımlara Uyum Rehberi” isimli bir rehber yayımladı. Yayınlanan metinde şu sözler yer alıyor:

“Genel bir mesele olarak, sanal para birimi endüstrisinin üyeleri de dahil olmak üzere ABD’li kişiler, yaptırım uygulanan kişiler veya yargı bölgeleriyle yetkisiz işlemlere veya ilişkilere girmemelerini sağlamaktan sorumludur.”

abd hazinesi kripto isletmeleri icin yeni bir rehber yayimladi

OFAC, teknoloji şirketleri, yöneticileri, madenciler ve cüzdan sağlayıcılarının yanında sanal para birimleriyle ve hizmet sağlayıcılarıyla çalışan geleneksel finans kurumlarını da bu aktörler arasında değerlendiriyor.

Yayımlanan rehberde, OFAC’ın IP adreslerinin coğrafi konumunu ve özellikle de VPN kullanımını beklentilerinin bir parçası olarak tanımlamak için mevcut analitik araçlarına dikkat çektiği de görülüyor. VPN kullanımının, ticaretin önündeki engelleri aşabileceğini söyleyen OFAC, ABD’deki kişilerin yasal olarak kullanmaları yasak olan platformlara erişim düzeyini önemli ölçüde değiştirebilir.

OFAC, endüstrinin içinde giderek daha fazla yer alıyor diyebiliriz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Yazar: Hazal Orta

Memecoin’lerin kralına dolandırıcılık suçlaması

Global kripto topluluğu tarafından “Memecoin’lerin Kralı” olarak bilinen Ansem, kripto para dolandırıcılığıyla suçlandı. Kripto dedektifi ZachXBT, X üzerinden yaptığı paylaşım ile kripto topluluğunu salladı. Global toplulukta ün kazanan dedektif, Ansem’in takipçilerine yüzlerce düşük piyasa değerine sahip memecoin tanıttığını iddia etti. Memecoin’lerin kralı olarak bilinen ve büyük bir etkiye sahip olan Ansem’in, 500 bin takipçisi üzerinden ...

Bağlantıyı kopyala