bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,029.96 0.22%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,127.24 1.24%
bnb
BNB (BNB) $ 578.04 0.37%
solana
Solana (SOL) $ 173.28 2.77%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521917 0.46%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.483548 0.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153824 0.54%

ABD Hazinesi, bir kez daha kriptoyu hedef aldı

ABD Hazinesi, bir kez daha kriptoyu hedef aldı

ABD Hazine Bakanlığı tarafından yayımlanan yeni bir raporda, suçluların ve dolandırıcıların giderek daha fazla dijital varlıklara yöneldiği ifadesi yer aldı.

The Block’un haberine göre, bakanlık, ülkedeki finans sektörüne ilişkin tehditlere dikkat çeken Kara Para Aklama, Terör Finansmanı ve Silah Dağıtımı Finansmanı ile ilgili 2024 Ulusal Risk Değerlendirmesi raporunu yayımladı.

Bakanlık, suçluların dolandırıcılık, uyuşturucu kaçakçılığı, insan kaçakçılığı ve yolsuzluk faaliyetlerini gerçekleştirmek için kripto paralara artan ilgiye dikkat çekti. Bakanlık, konuyla ilgili çözüm için tavsiyelerin yer alacağı bir plan yayımlamayı da gündemine aldığını belirtti.

“Endişe, giderek artıyor”

Raporda, uyuşturucudan gelen paralar aklanırken büyük ölçüde nakit para kullanıldığı ancak dijital varlık kullanımının da arttığı ifade edildi.

“Uyuşturucu kaçakçılığından elde edilen gelirlerin aklanması, büyük çoğunlukla nakde dayalı olsa da dijital varlıkların kullanımı da giderek artan bir endişe kaynağıdır.”

Hazine ayrıca, DeFi protokollerinin de Kara Para Aklama kurallarına uyması gerektiğine dikkat çekti.

Hazine yine raporunda Hamas gibi örgütmerin de kripto paralar ile finansman sağladığını kaydetti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala