bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,221.87 1.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,978.72 0.03%
bnb
BNB (BNB) $ 566.72 1.49%
solana
Solana (SOL) $ 136.93 0.06%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516039 0.01%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.448977 0.95%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.132432 0.97%

AB, bankalar ve kripto arasındaki ilişkiyi inceleyecek

avrupali stablecoin ihraccilari ek duzenlemelere tabi olacak

AB üyesi ülkelerin bankacılık faaliyetlerini düzenleyen Avrupa Bankacılık Otoritesi (EBA), bankaların kripto para platformları ile olan ilişkilerini de kapsayacak şekilde yeni bir araştırmaya başlayacak. Basına yansıyan bilgilere göre EBA, Finansal İstikrar Kurulu (FSB) ve Avrupa Sistemik Risk Kurulu (ESRB) ile birlikte banka kuruluşlarının hedge fonları, özel sermaye ve kripto platformlarıyla ilişkisini soruşturacak.

EBA Başkanı José Manuel Campa geçtiğimiz gün Financial Times’a verdiği demeçte kurumun yeni planlarına dair konuştu. Campa, olası bir stres durumunda bankacılık dışı finans kuruluşları ile bankalar arasındaki etkileşimde ne tür etkilerinin olduğunun kritik önem taşıdığını belirtti:

“Banka dışı finans kuruluşlarının altında yatan tüm zinciri anlamamız gerekiyor. Bu konu hakkında daha fazlasını yapacağız.”

Avrupa Bankacılık Otoritesi Başkanı Campa, bankacılıkta kredi ve bilanço risklerini hali hazırda incelediklerinin altını çizerken diğer finans dallarında yeterince homojen bir görüntü görmediğini açıkladı.

Finansal İstikrar Kurulu’nun (FSB) daha önce açıkladığı verilere göre banka dışı finans sektörünün elindeki varlıkların toplam değeri, küresel servetin yüzde 46’sını (218 trilyon dolar) oluşturuyor. Geleneksel bankaların toplam varlığı ise 183 trilyon dolar ile sınırlı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala