bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,850.57 4.78%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,076.90 3.10%
bnb
BNB (BNB) $ 579.47 3.02%
solana
Solana (SOL) $ 142.50 3.08%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526646 1.26%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46801 2.69%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.140461 5.61%

Aavegotchi (GHST) Nedir?

Aavegotchi GHST nedir

Aavegotchi (HGST) merkesiz finans (DeFi) alanını hedefleyen ve Aave protocol’ü üzerinde çalışan bir kripto para projesidir. Aavegotchi (GHST) Ethereum (ETH) ağının tüm imkanlarından faydalanıyor. ERC-721 standardını takip eden GHST token’ler Cryptokitties, Axie Infinity ya da Cryptovoxels gibi meşhur uygulamaların seviyesinde değerlendiriliyor. Aavegotchi’lerin yield farming işlemleri yapan kullanıcıları temsil ettiğiyle ilgili de bir söylentinin yer aldığı bilgisi projenin web sayfasında ifade edilmiş. Aavegothci (GHST) projesini ve bu projenin kripto para ekosistemine neler kazandırdığını bu içerik boyunca konuşuyor olacağız. Ayrıca ekosistemde kullanılan kripto para GHTS token’lere yönelik de birtakım verileri bu yazıda paylaşacağız.

Aavegotchi (GHST), kullanıcıların toplanabilen kripto değerler elde edebildiği bir oyunu temsil ediyor.  Kullanıcılar Ethereum (ETH) üzerine yerleştirilen bu oyunda Non-Fungible Token (NFT) avatarlarını satın alıp değerlendirebiliyor. Her Aavegotchi avatarı, nadirlik puanıyla tanımlanan benzersiz özelliklere sahip dijital bir koleksiyondur. Avatarlar bu puanlara göre fiyatlandırılıyor. Söz konusu puanlar ise belirli karakter özellikleri, avatara eklenen giyilebilir eşyalar, oyuncunun avatarla ne sıklıkta etkileşime girdiği gibi unsurlarla saptanıyor. Ayrıca avatara stake edilen Aave destekli aTokens miktarı da avatarın fiyatında belirleyici oluyor. Platform, elde taşınan dijital evcil hayvan oyunu Tamagotchi’den ilham almış. Aavegotchi geliştiricileri bu klasik oyununu blockchain teknolojisinin işlevsellikleri ile zenginleştirdi. Aavegotchi, kriptonun birçok popüler yönünü tek bir birleşik platformda topladı. Platformda bir araya gelen özellikleri şöyle sıralayabiliriz: Merkezi olmayan finans (DeFi), blok zinciri oyunları, dijital arazi mülkiyeti.

GHST

Aavegotchi (GHST) Ne Zaman Çıktı?

Aavegotchi (GHST), NFT ve DeFi alanlarında eşsiz deneyimlere sahip bir dizi kodlayıcı ve geliştirici tarafından geliştirildi. Singapur merkezli Pixelcraft Studios adı verilen bir şirketin projeye hayat verdiği biliniyor. Aavegotchi (GHST) eylül 2020’de resmi olarak piyasaya çıktı. Proje dahilindeki ilk token dağıtımı 5 milyon GHST token’inin özel satış katılımcılarına sunulmasıyla sona erdi. Satış öncesinde yarım milyon GHST token katılımcılara, 2 milyon da geliştirme ekibine dağıtıldı. Kalan GHST arzı kullanıcılara yatırımları nispetinde dağıtıldı ve Aavegotchi projesi resmen hayata geçirilmiş oldu. GHST token’ler kullanıcılarıyla bu şekilde buluşturuldu.

Aavegotchi (GHST) DeFi projesini farklı alanlarda geniş deneyime sahip bir ekip yürütüyor. Coder Dan, isimli bir girişimci projenin CEO’su ve kurucu ortağı olarak hizmet veriyor. Projenin diğer bilinen kurucu ortağı Jesse Johnson’dır. Johnson aynı zamanda Pixelcraft Studios’un kurucusu ve COO’su. Johnson ilk altın destekli NFT koleksiyonu olarak bilinen Bullionix’in yaratıcısıdır. Geçmişte Johnson, China Intop Exhibition Co ve ZB Group dahil olmak üzere farklı şirketlerde iş ilişkileri/geliştirme direktörü ve uluslararası pazar geliştirme müdürü gibi kilit roller üstlendi. Ekip ayrıca sanat yönetmeni ve Solidity lideri gibi kritik rolleri üstlenen diğer takma adlı üyeleri de içeriyor. Aave’nin kurucularından Stani Kulechov projenin danışmanlığını yapıyor.

GHST Token nedir

Aavegotchi (GHST) Fiyatı Nedir?

Aavegotchi (GHST) platformunun kripto parası GHST token’lerin fiyatlarıyla ilgili en güncel verilere aşağıda yer alan başlıklardan ulaşabilirsiniz. GHST token ekibi projenin tanıtımı amacıyla detaylı evraklar hazırlamış. Bu evraklarda yer alan verilere göre GHST token’lerin piyasaya ne kadar arz edileceği bilgisini öğreniyoruz. Buna göre toplamda 71,9 milyon kadar GHST token piyasaya arz edilmiş. Kripto paranın arzının sınırlı olmadığını görüyoruz. Buna göre yeni GHST token’lerin arz edilmesi mümkün olabilir.

Aavegotchi Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 GHST token [mcryptocoin=”GHST” currency=”TRY” realtime=”on”] TL’den işlem görüyor. GHST token fiyatı son 24 saat içerisinde [mcryptocoin=”GHST” info=”change” realtime=”on”] değişim gösterdi. GHST token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise [mcryptocoin=”GHST” info=”volume” realtime=”on”] dolar, toplam piyasa değeri ise [mcryptocoin=”GHST” info=”marketcap” realtime=”on”] dolar seviyesinde.

Aavegotchi Kaç Dolar?                            

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 GHST token [mcryptocoin=”GHST” currency=”USD” realtime=”on”] dolardan işlem görüyor. 2021 yılının kasım ayı itibariyle GHST token tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 2,78 dolarla kaydetti. Bununla birlikte GHST token yılın en düşük seviyesini ise 0,53 dolarla belirledi.

Aavegotchi

Aavegotchi (GHST) Nasıl Çalışmaktadır?

Aavegotchi (GHST) ekosisteminin temel mantığı avatarlara dayanıyor diyebiliriz. Aavegotchi avatarlarını, stake edilen tokenleri tutan emanet hesaplar olarak da düşünebiliriz. Kullanıcılar avatarlarının nadirlik puanlarına göre gelir elde edebiliyor. Ayrıca platformda stake etme gibi özelliklere de yer verilmiş. Ekosistemdeki unsurlardan bahsedecek olursak bu avatarlardan, giyilebilen dijital eşyalardan ya da dijital arsalardan bahsedebiliriz.

Bir Aavegotchi’ye verilen aToken miktarı onun “Ruh Gücü” (Spirit Force) olarak bilinir ve Aavegotchi’nin değeri bu sayıya bağlı olarak artar. Ayrıca, bir Aavegotchi’nin Spirit Force’u, Aave’nin ödünç verme protokolü aracılığıyla katılımcının aToken’larında getiri üretir, böylece zaman içinde Aavegotchi’lere verilen token sayısını artırır. Kısaca anlatmak gerekirse Aavegotchi (GHST) projesi Aave protokolünden faydalanan bir oyun platformudur.

Aavegotchi (GHST) Nasıl Satın Alınır?

Aavegotchi platformunun kripto parası GHST token’leri satın almanın akla gelen ilk yöntemi kripto para borsaları oluyor. GHST token’leri platformunda destekleyen çok sayıda borsanın bulunduğunu söylemek mümkün. Bu borsalar arasında Binance, KuCoin, Gate.io, Kraken ya da Poloniex yer alıyor. Binance kripto para borsası USDT, BUSD ve ETH gibi kripto değerlerle GHST satın alınmasına ya da satılmasına imkan veriyor. Kullanıcılar diledikleri borsa üzerinden desteklenen kripto paralarla GHST token’e sahip olabilirler.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala